VSK Fotboll skriver kontrakt med 15-årige Samuel Dahl – ”Trodde inte att det skulle hända redan nu”


På bilden ser ni Samuel Dahl till höger tillsammans med sin fadder från a-laget, Jonas Hellgren.

Samuel Dahl, som representerar VSK:s U17, skriver ett treårskontrakt med VSK Fotboll. – Roligt att få en sån här chans, säger Samuel Dahl när papperna är påskrivna.

Dahl och VSK har kommit överens om ett treårsavtal. Såhär säger Samuel Dahl själv efter att alla papper är påskrivna.

– Det känns skitkul och roligt att få en sån här chans. Själv trodde jag inte att det skulle hända redan nu.

Dahl spelar till vardags i U17 dit han är uppflyttad från sin ålderskull U15. Han är dessutom med och tränar individuellt med Andreas Ljunggren-Eriksson. Lägg därtill att han fått vara med under två pass med a-laget.

– Första gången jag var med löpte vi i backe och spelade lite match, men då var inte alla med. Andra gången fick jag vara med på en övning när hela laget var med. Det var också kul. Det är mer fokuserat, hårdare och högre tempo än jag är van vid.

Vad tycker du själv att du har för spetsegenskaper?
– Spelförståelsen och passningar.

Dahl har självklart följt A-laget under vårsäsongen och stöttat laget vid hemmamatcherna.

– Det har varit skitkul, det är roligt att hänga i klacken och skrika.

Dahls kontrakt är ett så kallat lärlingskontrakt, och Dahl är den tredje ungdomsspelaren som skriver ett sådant kontrakt. Sedan tidigare står Jakob Rylander och William Söderholm under lärlingskontrakt.

VSK:s manager Tor-Arne Fredheim går in på varför klubben väljer att skriva kontrakt med Samuel Dahl.

– Det är flera avseenden. Dels så är han en duktig fotbollsspelare som vi ser stor potential i och som vi gärna vill följa hos oss i vår verksamhet. Han är spelskicklig, intelligent och ser möjligheter som inte så många i den åldern kan göra. Han har ett tillslag som är väldigt ovanligt för spelare i Sverige, oftast kommer de spelarna från sydamerikanska länder där man spelat fotboll hela livet och varje dag, säger Tor-Arne och fortsätter:

– Samtidigt är det mycket han behöver jobba med. Snabbhet, kvickhet och löpteknik. Nu har vi skrivit ett treårsavtal med honom och nu sätter vi en plan för honom med vad han behöver jobba med. Det blir mycket lättare för honom och oss att veta att vi nu bygger upp honom i tre år, för att han ska bli en A-lagsspelare i VSK Fotboll.

Lärlingskontrakten riktar sig till spelare som är 15-17 år och som har stor potential. Utöver Söderholm, Rylander och nu Dahl så för VSK en dialog med några spelare till.

– Tanken är att vi ser en långsiktighet i vår verksamhet. Nu har vi med Samuel i bilden som central mittfältare när vi ser över hur vi ska värva till A-laget, så att vi inte tar in en sån ung spelartyp utanför Västmanland eftersom vi redan har det i vår verksamhet.

 

 

Dan Kiwii Persson