VSK FOTBOLL och IFK Eskilstuna fortsätter samarbetet

VSK Fotboll och IFK Eskilstuna har beslutat att fortsätta klubbsamarbetet som inleddes inför säsongen 2020. Precis som i fjol handlar det om en speciell samarbetsform, det som kallas för fotbollsutvecklande samarbete.

Innebörden av samarbetet är att upp till 4 spelare som tillhör VSK Fotbolls A-trupp och är födda 1999 eller senare kan representera båda klubbarna med kort varsel under hela säsongen.

De fyra spelarna som är aktuella för samarbetet är inte nödvändigtvis de samma under hela säsongen. VSK Fotboll och IFK Eskilstuna kan fram till och med den 31 augusti med kort varsel ändra vilka spelare som ska vara aktuella för spel med båda klubbarna.

IFK Eskilstunas Matts Lundevall och Andreas Fröjdfeldt om samarbetet:

”Vi är glada över detta samarbete och hoppas att det ska falla väl ut både på kort och lång sikt för alla parter. VSK har en akademi som tar bra steg framåt och att vi kan vara ett mellansteg från akademin upp till A laget gör att vi får in unga lovande spelare i vår trupp. Även mer etablerade spelare som är i behov av speltid kan bli aktuella under säsongens gång”.

VSK Fotbolls assisterande tränare Leif Berg:

”Vi inom VSK Fotboll ser samarbetet med IFK Eskilstuna som en framgångsfaktor för båda klubbarna. Ett exempel på hur det kan bli är Albin Sporrong som började matchspelet förra säsongen i IFK Eskilstuna bara för att växa in i VSKs A-lag under året. Inom VSK tänker vi vara aktiva i samarbetet. Varje söndag kommer vi i dialog med spelare och IFK Eskilstuna bestämma vilka fyra namn som ska vara på veckans lista. Under året kommer nog ganska många av våra unga spelare bli aktuella då vi också tänker använda samarbetet för att matcha tillbaka spelare som varit skadade”.