VSK föll mot IK Brage i årets sista match

Det blev inga poäng på Domnarsvallen mot IK Brage. En pigg start från hemmalaget gav Brage en tidig 2-0 ledning, där Emil Skogh reducerade i den första halvleken. Samme Skogh var en kryssribba ifrån att förneka Brage en allsvensk kvalplats som man ändå fixade efter stor dramatik i Jönköping.

Kanske märktes det något i intensiteten från Grönvitts sida att kontraktet var klart och att IK Brage var piskade till att vinna matchen. I starten av matchen hängde inte Grönvitt med ett kvickt och offensivt Brage. Efter att man tagit ledningen på en perfekt slagen frispark direkt i mål och ett avslut på inlägg från målfarlige Christian Kouaku så var ställningen 2-0 redan efter 20 minuters spel. VSK kom dock tillbaka i matchen efter att Emil Skogh fått tag på bollen i andravågen efter en frispark. Med halva Borlänge mellan sig och målvakten med all tid i världen gjorde han inget misstag och skickade upp ett stenhårt avslut i nätmaskorna. Emils fjärde mål på tre matcher! Kort efter målet tvingades VSK att göra sitt första byte i matchen då Albin Sporrongfick avlösa Simon Johansson.

I slutet av den första halvleken så bet sig VSK fast sig alltmer i matchen. Det fortsatte även under den andra halvleken då man stod för ett mer resolut och distinkt spel med bollen och lyckades skapa sig en hel del farligheter, dock inga som lyckades överlista försvaret i hemmalaget. Till de tillresta supportrarnas glädje så fick även Dennis Persson göra sin sista match för Sportklubben när han bytte av Calle Svensson på vänsterbacken. I den 65e minuten drabbades IK Brage av en utvisning då Jonathan Morsay tryckte till Ravy Tsouka efter en närkamp. Trots en man mindre och i ledning så var IK Brage piskade till att göra minst ett till mål på Grönvitt med tanke på resultatet mellan Jönköping Södraoch Brommapojkarna. Målfarlige Emil Skogh var ytterst nära att också avsluta Brages säsong då han drog på ett stenhårt skott klockrent i kryssribban. Efter slutsignalen stod det dock klart att Brage får spela kval efter att J-södra släppt in ett sent kvitteringsmål mot BP. Ibland kan en hel säsong stå och falla på ett endaste mål eller stolpskott, vilket J-södra bittert fick känna på idag.

Förövrigt står det också klart att just BP trillar ur Superettan tillsammans med Syrianska. Östers IF mosade IK Frej på hemmaplan med 4-0 vilket innebär att båda lagen får kvala sig kvar. Där ställs man mot Landskrona BoISrespektive norrettabekantingarna Umeå FC.

Nu väntar ledighet för laget och vi längtar såklart redan till våren och Superettan 2020, tack för i år!