Veckan i ord och bild

Det har varit en spännande vecka i VSK Fotboll. Det har varit seriefinal, matchdebuter, meet and greet med stadens barn, spelarförlängningar och inte minst en stor framgång i Gothia cup. Här är bilder med lite kommentarer runt den gångna veckan.

Seriefinalen

Vi börjar med förra lördagens härliga seriefinal. Den hade allt – fint väder, bra fotboll och så klart Grönvit seger inför över 5 000 på läktarna – helt underbart!

Det var fullt på uteserveringen och mycket folk i rörelse runt arenan. Trots alla människor på plats säger rapporterna att det flöt på bra vid insläppen och i de olika köerna som bildas. Som alltid tackar vi våra volontärer för allt hårt arbete runt matcharrangemangen – utan er skulle det inte fungera.
En stund före match fick publiken chansen att hälsa klubbens senaste nyförvärv Ibrahim Diabate välkommen till VSK. Det blev ett stort jubel på läktarna när han klev ut på planen. Som vi ser är det tröja nr 17 som forwarden ska bära. ”Ibra” som han kallas har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2024.
Sittplatsläktaren var helt slutsålt – vilket är mycket länge sedan det senast skedde, om det ens har inträffat?
Även ”hemmastå” var mycket välfylld – nära kapacitetstaket.
Helt korrekt av supportrarna att varna motståndarna för Jabir – han var mycket bra i den här matchen och var nära vid flera tillfällen att göra mål.
En film från inmarschen.
Foto: Anders Andersson
Ett av de lägen Jabir hade att göra mål.
Foto: Anders Andersson
Patric Åslund drar till bollen och flyger i luften. Det blev inte mål på den här chansen heller.
Foto: Anders Andersson
Man undrar ju hur skönt det är att få +100 kg Jabir över sig – håller ryggen?
Nycklar kan användas till mycket – bland annat att göra ljud på läktaren. Under helgen har klubben fått in en efterlysning. Det gäller en upphittad nyckelknippa med ett VSK-emblem på. Den hittades på parkeringen vid Wira Bruk den 21/7. Wira Bruk ligger i Åkersberga norr om Stockholm. Om det är din – kontakta Anders Tengström på anders.tengstrom@gmail.com.
Anton Fagerström verkar rätt nöjd efter segern mot Utsiktens BK 🙂
Martin Gambos gjorde sin sista match i VSK innan karriären fortsätter i Armenien. Här hyllas han av VSK-supportrarna för sin tid i Grönvitt. Vi önskar Martin all lycka i den fortsatta karriären.

Så klart blev segerfirandet efter matchen på en nivå som en seriefinal förtjänar.

Här kan du också höra vad Olle Edlund har att säga om matchen

Debuten

I tisdags var det så dags för herrarna att spela träningsmatch (U21) mot IK Sirius på Lötens IP i Uppsala. Det börjar bli lite av en sommartradition att möta Sirius i träningsmatcher i Uppsala. Som alltid besöks matcherna av exil-VSK:are som bor i Uppsala eller som reser upp från Stockholm, förutom det gäng som kommer från Västerås. Ingen skillnad det här året.

Den här matchen var extra intressant eftersom ledarteamet på förhand aviserat att nyförvärvet Ibrahim Diabate skulle starta. De som kom till spel i denna match var spelare i A-laget som inte fått så mycket speltid och spelare från akademin samt inlånade div 2 spelare. Det började dock inte bra och VSK åkte på fyra mål i baken under första halvlek. Vad än tränarteamet sa till spelarna i halvtid så fungerade det. I andra kom VSK ut som ett nytt lag och körde helt över det lag med samma spelare man en stund innan släppt till fyra mål mot.

Scenförändring de luxe.

Till slut vann osannolikt nog VSK matchen med 5-4 inför gapande åskådare.

Anders Hellblom var framträdande i den här matchen och var också den som visade vägen i upphämtningen genom att mycket snyggt panga in 4-1 genom ett sologenombrott.
Filip Tronêt spelade också den här matchen och var den som avgjorde det hela genom att göra två stycken mycket snygga mål – riktig klass där.
Laget ledes den här matchen av assisterande tränare Alexander Rubin. Vad gjorde då manager Kalle Karlsson? Honom kunde man finna uppflugen i ett TV-torn – för bästa möjliga överblick.
Och till sist då – nyförvärvet #17 Ibrahim Diabate. Han stänkte in två mål varav det sista var ett riktigt klassmål på ett inlägg från Filip Tronêt. Här ser vi honom sekunden efter att bollen stenhårt pangats i mål.

Det här var förvisso en träningsmatch men när såg vi senast VSK göra fem mål i en halvlek och hämta upp ett fyramålsunderläge till seger med 5-4. En märklig match.

Du kan se matchen i efterhand här

Här kan du se och höra Anders Hellbloms reflektioner efter matchen

Meet & Greet med stadens barn

Veckan fortsatte i rasande tempo och på torsdagen var det så dags för herrlaget att bjuda in stadens barn till fotbollslekar och tävlingar på Hitachi Energy Arena. Det är inte första gången det sker i år utan samma sak gjordes på påsklovet. Manager Kalle Karlsson är initiativtagare och är det något som kan få alla spelare och ledarteamet att samtidigt le som solar så är det de här träffarna. Den här gången kom ett hundratal barn.

Fotbollsslalom är så klart inget problem om man är VSK-spelare!
Autografskrivandet för spelarna når närmast bibliska proportioner – det är ett ändlöst skrivande på alla tänkbara föremål inklusive barnens kroppar.
Att få skjuta straffar på herrlagets målvakter är helt klart den populäraste aktiviteten och kön är lång. Daniel Ask hjälper till med taktiken att överlista målvakterna.
Som lagkapten har man många uppgifter att ta hand om – den här lär vara en av de trevligare.

Det blev en väldigt lyckad stund för barnen och alla inblandade.

Här kan du se en film på Meet & Greet

Förlängningen

I fredags morse annonserade VSK Fotboll att man förlängt med klubbikonen och lagkapten Simon Johansson. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2024.

Här kan du läsa vad manager Kalle Karlsson och Simon tänker runt förlängningen.

Alla är nog väldigt glada att redan nu säkra fortsatt spel i VSK för Simon – han är ovärderlig.

Den här bilden är redan en klassiker – Simon Johansson sätter 1-0 i seriefinalen mot Utsiktens BK – vilket innebar seger.

Vi gjorde en liten hyllningsfilm till Simons ära i samband med att han förlängde med klubben.

Gothia Cup

VSK hade representation i Gothia Cup via sina akademilag. Bäst gick det för vårt F17 lag som tog sig hela vägen till semifinal. Tyvärr förlorade man semin med 2-0 till ett kanadensiskt lag. Men trots det – en otroligt fin insats av tjejerna.

Bild: Håkan Sjöstrand

Då var vi äntligen klara med den här veckans aktiviteter – bara att se fram emot nästa.

Heja Sport!