Tre mål i den första halvleken säkrade tre poäng mot Brage

Filip Tronét gjorde i den 42:a minuten sitt sjätte mål för säsongen

VSK Fotboll bortaslog IK Brage i en chansrik tillställning på Domnarsvallen. Slutresultatet skrevs till 3­-0 efter mål av Victor Prodell, Filip Tronét och Simon Johansson.

Grönvitt rivstartade på konstgräset i Borlänge. Redan i matchens andra minut öppnade Victor Prodell målskyttet med pannan efter ett fint förarbete av Albin Sporrong. Sporrong tog sig på egen hand förbi flera Brageförsvarare längs vänsterkanten innan han skickade in ett inlägg med vänsterfoten. Victor Prodell tajmade sin löpning mot den främre stolpen där han gick upp i luften och mötte bollen med pannan. Prodells kontrollerade nick satt i det bortre hörnet, helt utan möjlighet för Bragekeepern att nå. Målet var anfallarens sjätte på sju framträdanden i Grönvitt.

Efter ledningsmålet bytte lagen möjligheter med varandra i en första halvlek där målvakterna fick jobba hårt. I den 42:a minuten fick Bragemålvakten Adrian Engdahl kapitulera för andra gången i matchen – efter ett drömmål av Filip Tronet. Tronet fick bollen av Moonga Simba i straffområdeskrysset till höger. 27-åringen vek direkt in i banan och skickade iväg skruvat skott med vänsterfoten som letade sig in i det bortre hörnet nära Engdahls högra stolpe.

Bara några minuter efter Tronets 2-0-mål fastställde Simon Johansson slutresultatet. Moonga Simba hittade in till Victor Prodell i en position strax ovanför mittcirkeln. Anfallaren slog på ett tillslag en väl avvägd djupledsboll mot Simon Johansson som löpt sig igenom Brageförsvaret. Johansson tog med sig bollen i steget och skickade med sin andratouch in 3-0 bakom Adrian Engdahl från straffområdeslinjen.

I den andra akten hade hemmalaget det mesta i chansväg. Bland annat hade den förre VSK-spelaren Douglas Karlberg ett läge från nära håll där Anton Fagerström stod för en fin parad. Fagerström testades flera gången under halvleken men var omutlig och höll nollan intakt.

Segern gör att Sportklubben befäster sin åttondeplats i tabellen och knappar in på IK Brage. Borlängeklubben, på sjunde plats i Superettan, är nu bara en poäng före VSK Fotboll. Grönvitt ligger nu – med tre matcher kvar av serien – sju poäng ovanför platserna för negativt kval.

Nästa match spelas söndag den 22 november på Iver Arena där VSK Fotboll möter Örgryte IS. Tiden är 14:30.