Tack till våra lånespelare

VSK Fotboll lånade in inte mindre än fyra lånespelare inför höstsäsongen till herrtruppen. Nu har samtligas kontrakt avslutats och spelarna har återvänt till sina respektive klubbar. Vi vill tacka spelarna för deras tid i VSK och önska dem lycka till i framtiden. Så ser deras höst i VSK ut.

Erik Björndahl

Erik Björndahl lånades in till hösten från ÖSK med ekonomiskt stöd från vår samarbetspartner Hygienteknik (TACK!). Vi kan prata om väl investerade pengar då Erik gjorde 10 mål på 16 matcher med en total speltid på 1 336 minuter. Sålunda ett mål var 136:e spelminut. Är det bra eller dåligt? Jämför med skytteligavinnaren i Superettan Ajdin Zeljkovic som producerade 18 mål på 2 559 spelade minuter eller ett mål var 142:a minut. Who’s the king!

Taha Ali har just gjort mål i bortamatchen mot Helsingborgs IF

Också Taha Ali lånades in från ÖSK för spel i Grönvitt under hösten. Resultatet blev två mål och en drös av assist. Men alla kommer minnas Ali för hans otroliga bollbehandling och bokstavligen övermänskliga förmåga att ta sig förbi sina motståndare och skapa lägen eller öppna upp för sina medspelare. En artist som det var länge sen vi såg i VSK. Alis spel gjorde honom snabbt till en publikfavorit och det ryktas nu om intresse från toppklubbar i Allsvenskan och även från utlandet. Snacka om att ta chansen när man får den. Ali blev också månadens spelare i Superettan i november.Lawson Sabah

Ett ytterligare lån som gjordes inför hösten var att låna in Lawson Sabah från AFC Eskilstuna. Lawson kom till VSK för att ersätta sålda Kevin Custovic som defensiv mittfältare. Lawson spelade en hel del under hösten, framförallt som inhoppare och med uppgift att stoppa motståndarnas anfall. Med en bestämd och tuff spelstil bröt han många av anfallen och gjorde sitt jobb på bästa sätt.

Kalle Björklund

Kalle Björklund anslöt från Hammarby IF på lån inför hösten. Tidigare under säsongen hade han varit utlånad till Falkenbergs FF där han inte trivdes. Kalle kom till VSK för att stadga upp mittförsvaret som drabbats av skador samt att Gustav Lagerbielke sålts under sommarfönstret. I VSK fick Kalle spela en hel del matcher tills Pedro Ribeiro var tillbaka från sin skada. I VSK visade Kalle inte minst vilken god huvudspelare han är.

Tack alla för era gärningar i den grönvita tröjan och lycka till i framtiden.