Tack Patrick för din tid i Akademin!

Patrick Blanksvärd Larsson till höger.

En av våra ledare i akademin har valt att gå vidare till andra utmaningar och uppdrag. Vi fick chans att dela några sista ord med Patrick Blanksvärd Larsson

Hej Patrick! Du har nu varit ledare i VSK i flera år, vad tar du med dig från tiden i klubben? 

Jag fick frågan från Andreas Dayan för fyra år sedan, om att vara med och starta upp en akademi i VSK Fotboll. Då hade vi som mål att skapa en akademi som skulle mäta sig med de bästa i Sverige, samt att vi skulle kvalificera oss för pojkallsvenskan för P-17 och juniorallsvenskan för P-19.

De målen har vi i stort sett uppfyllt och just det tar jag med mig samt att ha byggt upp en fantastiskt bra verksamhet.

Vilka är dina finaste minnen från tiden i klubben? 

De finaste minnena är nog ändå mötet med alla ledare och spelare genom åren. 

Vad tror du att klubben har fått ut av dig som ledare? 

Oj, det får nog andra svara på. Men jag hoppas att alla fantastiska spelare som jag har haft nöjet att få jobba med, har känt att de har utvecklats i rätt riktning, vilket även har varit mitt mål hela tiden. D.v.s. att skapa rätt förutsättningar för spelarna ska kunna bli så bra som de själva vill.

Du har bestämt dig under året att det var dags för nya utmaningar. Vad kommer du göra med all tid du får över nu? 

Jag får möjlighet att tillbringa mer tid med min familj, vilket känns bra. Men ni som känner mig vet säkert att jag kommer mest troligt att dyka upp i någon annan roll inom fotbollen. 

Till sist, vill du hälsa något till ledare och spelare som fortsätter resan i VSK Fotboll?

Absolut!!  Jag vet att det är många kompetenta och duktiga ledare som gör ett grymt jobb varje dag för att utveckla spelarna, fortsätt med det.

Till spelarna vill jag bara säga att fortsätt jobba mot era mål, ha en plan och fortsätt lägga ner det jobb som krävs, då är jag övertygad om att ni kommer att lyckas.

Till sist vill jag bara tillägga att jag vill tacka alla för all glädje, ansvar och gemenskap ni gett mig under mina år i VSK Fotboll.

Då önskar vi dig varmt lyckat till oavsett vad du väljer att utmana dig med.