Svenska cupen: Örebro Syrianska – VSK i ord och bild (inklusive målvideo)

VSK Fotboll mötte Örebro Syrianska i Svenska cupens andra omgång på tisdagskvällen. Mellringe IP i utkanterna av Örebro var platsen för drabbningen. VSK vann komfortabelt med 3-0 och vi fick se våra tre nyförvärv samtidigt på planen för första gången – alla gjorde finfina insatser.

Philipp Strompf gjorde debut i den Grönvita tröjan när han ställde upp som vänstermittback i försvaret. Han spelade hela matchen och sattes kanske inte på de svåraste av prov. Men han skötte sig med bravur och vi på plats la särskilt märke till hans fina uppspel och precisa passningar. I andra halvlek när matchen var avgjord fick vi även se en dribblingsräd av Philipp som nära nog tog honom till en målchans.
Kvällens utropstecken (för oss som inte sett honom spela tidigare) var Aly Coulibaly. Han gjorde inte bara två snygga mål utan i sin roll som offensiv mittfältare var han också iblandad i mycket av VSKs anfallsspel. Han gjorde det väldigt bra och ibland såg det ut som han lekte med motståndarna.
Jabir Abdihakim Ali spelade första halvlek som forward. Han var inblandad i mycket av spelet när han felvänd tog emot bollar och fördelade ut till sina medspelare. Vi fick se rad snygga chanser som kom till på det sättet. Jabir hade också flera chanser att göra mål men lyckades inte peta in bollen denna kväll.
Målvakt för dagen var Danne Tegermark Svensson som inte hade särskilt mycket att göra i den här matchen. Här är hetaste läget för Örebro Syrianska i matchen när anfallaren blir frispelad och går själv mot mål. Danne går ut och gör sig stor – resultat: Danne får bollen mitt i magen och räddar enkelt avslutet.
Anders Hellblom spelade hela matchen på vänsterkanten och gjorde en riktigt bra insats, offensivt såväl som i defensiven. Han krönte sin prestation med att göra 3-0 målet snyggt frispelad av Patric Åslund.
Jaheem Burke slår en frispark i slutet av matchen. I sekvensen innan har Simon Gefvert snyggt gjort bort sin back och är på väg igenom. Han blir störd av backen och är centimetrar från att få en straff. Jaheem fick 30 minuters speltid och man kunde verkligen se hur han längtat tillbaka till fotbollen. Det var mycket spring i benen och hårt fokus på att prestera för laget.