Startelvan mot B.93

Fjärde dagen på träningslägret. I dag möter A-laget B.93, ett danskt lag som spelar i svenska motsvarigheten division 1. 

Träningsmatchen mot B.93 spelas i varma Side, Turkiet där truppen just nu befinner sig på träningsläger. Assisterande tränare Joacim Gunnarsson ringde hem till klubben innan avspark för att ge en rapport om läget.
– Vi vet inte mycket om B.93 egentligen, vi tar även denna match som ett bra tillfälle att få jobba på de taktiska detaljerna och se att spelarna tar steg i rätt riktning. I veckan har vi slipat på taktiska detaljer som vi vill se i denna match, säger Gunnarsson. 

Joacim Gunnarsson.
A-laget möter det danska B.93 i en träningsmatch i dag, tisdag.

Varje match under försäsongen har haft tydliga mål; att hitta mönster i både försvar och anfall samt att succesivt utveckla spelet. ”Spetsa till det”, som Thomas Gabrielsson, huvudtränare i truppen tidigare uttryckt. Denna match på Turkisk gräsplan är inget undantag. 

– Huvudmålet är att se alla spelare i matchsituation, se hur de interagerar och att de gör bra aktioner, säger Gunnarsson och avslutar:
– Vi känner att killarna är på rätt väg.

Startelvan i dag visar att Jesper Florén och Samuel Holm debuterar i grönvitt, Albin Sporrong och Hugo Rödlund gör sina årsdebuter i truppen.

Dagens startelva. Matchen börjar kl. 14:00.

I morgon onsdag väntar den sista träningsdagen innan truppen åker hem till ett något kyligare Sverige. 

Matchen börjar 14:00 och kan ses via VLT.se

Text: Ida Björnström
Bilder: Åke Hedvall