Siffrorna som talade för Grönvitt – och hyllningen till Martin Gamboš: ”Bäst på planen”

Större bollinnehav och dubbelt så många avslut. Här ger Kalle Karlsson sin bild av förlusten mot BP. ”Vi kunde ha varit bättre i båda straffområdena”, säger VSK Fotbolls tränare.

VSK Fotbolls herrlag i Superettan utmanade Brommapojkarna på Iver Arena i Västerås och statistiken röjer att det fanns goda förutsättningar för tre eller en poäng i stället för noll mot topplaget från västra Stockholm.

Tre viktiga nyckeltal:

Bollinnehav (procent): 54–46.

Avslut: 14–7.

Hörnor: 10–1.

– Vi var missnöjda med insatsen mot Jönköping förra veckan eftersom vi aldrig gav oss själva chansen där nere. Nu gör vi det vi ska mot en skicklig motståndare så det är klart vi är väldigt besvikna över att förlora, säger Kalle Karlsson.

Brommapojkarna vann med 1–0 sedan kaptenen Gustav Sandberg Magnusson varit klinisk i 32:a minuten.

– Det är en bra individuell prestation av Gustav Sandberg Magnusson men vi ska kunna hantera den situationen bättre. Och sedan kunde vi ha varit bättre i framför allt offensiva straffområdet.

Grönvitt kreerade en hel del goda möjligheter i båda halvlekarna och framför allt Simon Johansson, Viktor Granath och Viktor Prodell hade lägen för mål.

Vad behöver ni förbättra – förutom att vara mer kliniska?

– Vi måste befolka offensiva boxen bättre och slå in bollen snabbare. Det fanns flera sådana tillfällen i framför allt första halvlek, säger Kalle Karlsson.

VSK Fotbolls slovakiske nyförvärv Martin Gamboš debuterade och röstades fram som Matchens lirare i klubbens sociala medier.

Kalle Karlsson var också nöjd.

– Martin Gamboš var bäst på planen i första halvlek. Han både vann dueller och hade fina spelvändningar. Han hittade direkt sina nya lagkamrater. Det visar att han är en smart spelare.

Var han bättre än ni räknat med?

– Ja, för att vara första matchen. Men jag och (tränarkollegan) Alexander Rubin har analyserat Martin Gamboš noga. Jag har nog sett ett 20-tal av hans matcher i Viktoria Berlin, Zlaté Moravce och Zilina. Vi hade ett videomöte med honom så vi hade en bra känsla när det gäller fotbollsspelaren och människan, säger Kalle Karlsson.

24-åringen byttes ut i minut 71.

– Han har inte spelat match på ett tag och blev trött. Det är inget konstigt. Nästa match kommer han säkert att kunna spela 90 plus stopptid.

Herman Magnusson kamperade ihop med Martin Gamboš på centrala mittfältet och gjorde sin kanske bästa match för Grönvitt.

”Mange” spelade bara en match förra hösten på grund av skada.

– Nu visar han vilken hög kvalitet han håller, säger Kalle Karlsson, som på tisdagen inledde förberedelserna inför matchen mot Trelleborgs FF på Iver Arena tisdag 16 augusti.

Här kan du köpa biljetter till VSK Fotboll–Trelleborgs FF.