Serien vänder och VSK spelar sista matchen innan sommaruppehållet. ”Vi ska ta mycket avslut och vara hungrigare framför målet”

Idag, lördag, kommer Rynninge IK till Hitachi Energy Arena. I premiärmatchen som slutade 4-4 var inget av lagen nöjda med resultatet.

Division 2 västra Svealand, tabellen inför dagens match.

Första mötet mellan lagen slutade som sagt 4-4 och det var en svängig match där Rynninge tidigt gick till en 3-0 ledning. VSK visade upp en otrolig moral och kunde hämta in deras ledning till 3-2 innan de fick in 4-2 målet. Även detta lyckades VSK hämta in och matchen slutade 4-4. Stor matchvinnare var Safiya Abdulkadir Abshir som gjorde 3 mål och passade fram till det fjärde målet.

Inför returen har vi fått oss en pratstund med huvudtränare Lisa Hellenberg.

Emelie Holmström och Lisa Hellenberg

Hej Lisa,

Det blev en tung förlust senast och du tyckte direkt efter matchen att siffrorna inte speglade matchen. Hur ser du idag på matchen?
– Jag tycker fortfarande att 1-4 känns lite missvisande spelmässigt, men Gideonsberg stänger matchen i andra halvlek med sitt 3:e mål och sista 15 minuterna kontrollerar dom ganska bekvämt när vi inte lyckas få tillbaka energin för att jaga kvittering. 

Vad har ni fokuserat på under veckan?
– Vi har jobbat med delar i spelet som vi tror blir viktiga för att vinna mot Rynninge 

Nu gäller det att se framåt och ni har ytterligare en toppmatch idag, hemma mot Rynninge IK, vad vet du om dem?
– Rynninge har haft en bra vårsäsong som vi kan se i tabellen. Vi var ju inte alls nöjda med vår prestation i premiären mot dom så jag hoppas vi kan höja oss ett snäpp och ta 3 poäng.

Vilken matchbild tror du att vi får se?
– Jag hoppas och tror att vi kan styra det mesta av spelet och lyckas bättre i både eget och motståndarnas straffområde.

Zelda Stadsdahl gick av skadad sist, hur är det med henne?
– Tyvärr är inte Zelda tillgänglig för spel. Vi håller tummarna att det inte är något allvarligt med foten och att hon är redo i Augusti igen. 

Några andra som är borta?
– Vi har Emrica Randberg och Sara Eriksson som är långtidsskadade men förhoppningsvis i slutet av sin rehab. Även Jacqueline Jessen kan snart börja träna fullt igen. 

Vad är viktigt för er att tänka på under matchen?
– Att vara rejäla och noggranna i eget straffområde, men också att ta mycket avslut och vara hungrigare framför mål. 

Hur ska det ha gått för att du ska vara nöjd efteråt?
– 3 poäng. 

Tack så mycket och lycka till!

– Tack!