Seger mot lokalkonkurrent – ”Tar över rejält”

Det spel VSK efterhand fick i gång bådar gott VSK Fotbolls damer tog sig vidare i försäsongsterrängen igår genom att hemma vinna stort över gamla storlaget Gideonsberg. 6-1 blev slutresultatet. Efter en lite trevande inledning fick laget så småningom i gång spelet som man ville och svarade för en lovande insats.

Tilde Hellén – tvåmålsskytt.

Tränare Markus Lindberg ger sin syn på matchen.
– Vi går in i matchen med en ambition att vara passningsskickliga och fortsätta utveckla vårt anfallsspel samtidigt som vi vi stressa fram misstag hos motståndarna. Första 30 minuterna lyckas vi inte så ofta som jag vill men efter det tar vi över matchen rejält.

Gideonsbergs ledningsmål överensstämmer med Lindberg analys att spelet inte riktigt satt till en början. Efter att ha vänt och gått till halvtidsledning med 2-1 blev den andra halvleken mer enligt ritningarna.

Wilma Hedenström – tvåmålsskytt i matchen.

Markus Lindberg fortsätter.
– I paus pratade vi om ytorna utanför deras forwards och försökte spela förbi där i andra halvlek. Det gjorde att vi kunde ta oss igenom oftare den vägen. Vi gör också mål tidigt och får momentum. Vinner flera bollar på deras planhalva och skapar rejält med målchanser.

Halvleken var bara två minuter gammal när Tilda Hellén satte 3-1 och efter det kunde laget punktera matchen. Slutresultatet, 6-1, var kanske i underkant med tanke på alla grönvita chanser. Det spel VSK efterhand fick igång bådar gott och laget går en mycket spännande säsong till mötes.

Tränare Lindberg vill avslutningsvis rikta ett tack till GIF som på kort varsel ställde upp när ett annat lag fått förhinder.

Lagets målskyttar i matchen mot Gideonsberg.

VSK Fotboll–Gideonsbergs IF 6–1 (2–1)
Målen: 0–1 (23) Lydia Söderlund, 1–1 (33) Wilma Hedenström, 2–1 (40) Tilda Hellén, 3–1 (47) Tilda Hellén, 4–1 (53) Elin Antonsson, 5–1 (72) Wilma Hedenström, 6–1 (84) Safiya Abdulkadir Abshir.
Hörnor: 13–8 (4–4).
Publik: 114 (på Hitachi Energy Arena, Västerås).

Så startade VSK Fotboll
1 Eila Viitala – 3 Tyra Magnusson, 5 Maria Fjellman, 6 Thea Nilsson, 2 Julia Holmström – 24 Elsa Sund, 18 Sargonia Solaka (kapten) – 9 Tilda Hellén, 13 Nathalie Brorson, 22 Wilma Hedenström – 8 Elin Antonsson.
Inbytta spelare: 4 Jennifer Holmström, 7 Mathilda Juhlin, 10 Safiya Abdulkadir Abshir, 16 Evelina Sjöstrand, 19 Alva Köpsén, 20 Elvira Peterson, 23 Julia Lindholm, 30 Agnes Vilén (målvakt).

Visst vill du följa VSK Fotbolls herrlag i Allsvenskan! Du vet väl att om du köper ett årskort till herrmatcherna ingår även entré till alla damlagets seriematcher. Det blir en riktigt bra deal.