Riksläger för P15: Fem VSK-spelare är kallade

I slutet av juli genomför SvFF det så kallade rikslägret för pojkar födda 2006 (P15). Lägret är ett breddläger där spelare från hela landet samlas för att träna och visa upp sig och få chansen att komma med i P15-landslaget till hösten.

VSK Fotbolls P15-lag

Lägret är en vecka och går av stapeln på Bosön (Lidingö). Totalt har fem spelare i VSK akademins P15 och P16-lag kallats till samlingen. Sammantaget är drygt 130 spelare uttagna till lägret.

Det är bara Brommapojkarna och Malmö FF som har fler av sina spelare födda 2006 kallade än VSK. VSK är tillsammans med IFK Norrköping och IFK Göteborg de klubbar med fem spelare uttagna, övriga klubbar har färre av sina spelare kallade.

Här är spelarna:

Nabil Alomar
Leonardo Caspari Bark
Daniel Kaya
León Wirnes
Arvid Önnebro

Så här säger akademichef Herman Ottosson om att så många VSK-spelare kallats till rikslägret:

”Det är väldigt kul att fem spelare får möjligheten att skaffa sig nya erfarenheter under en vecka med landslagsledningen. Det blir nya tränarröster, nya medspelare och motspelare under en vecka. Vi får också bra feedback på vart våra spelare ligger just nu i förhållande till de spelare som bedöms ligga i framkant i Sverige. Det gör att vi kan arbeta vidare med detaljer för alla spelare i ålderskullen efter lägret. Spelarna behöver fortsatt vara ödmjuka och arbeta hårt för att ta sig uppåt och framåt. Men det är någon form av belöning i den riktning spelarna arbetar för att nå”.