Rapport från en träning

På onsdagsförmiddagen tränade herrlaget som vanligt på Iver Arena. Här är en kort rapport om vad som hände.

En som var med var Alex Douglas. Han är spelaren som hoppade in i söndagens match mot Skövde AIK och spelade på mittfältet. Vi är nog många som inte riktigt har koll på honom och att han faktiskt kan spela mittfältare (han spelar normalt sett back). Du kan få veta mer om Alex genom att lyssna på intervjun med honom som publiceras senare i veckan.

Större delen av träningen ägnades åt att spela 6 mot 6 på halva planen med stora mål där också målvakterna deltar. Det är dock inte vilket skojspel som helst utan är en del i den tävling som löper varje månad och som i slutet av månaden resulterar i att en spelare koras till vinnare av tävlingen.

Man tävlar i olika saker, men det här spelet går ut på att vinna matchen. I segrande lag får varje spelare en poäng med sig i tävlingen.

Spelet är intensivt och avbytarna från respektive lag manar på sina lagkamrater. Det finurliga med upplägget är att jag som spelare är lika beroende av mina medspelare som jag är av min egen prestation för att få med mig en poäng i tävlingen. Man kan nog säga att hela momentet skärper insikten hos spelarna att fotboll är ett lagspel och ska jag lyckas måste laget lyckas.

Även målvakterna deltar i tävlingen. Den som släpper in minst mål får poängen, så det gäller att vara på tårna även för burväktarna.

Huvudtränare Kalle Karlsson är enväldig domare. Det förhindrar inte protester från spelarna mot domslut, alternativt mot domslut som inte blev av. Priset till vinnaren i månadstävlingen sägs vara en lunchhäfte om tio luncher.

Sport- och akademichef Herman Ottosson följer träningen från avbytarbänken. Med nya skador i truppen pågår nu ett intensivt arbete med att titta på nya spelare.

Anton Fagerström pratar med sin bästa vän – stolpen. I övrigt kan vi rapportera att matchens spelare i senaste matchen mot Skövde AIK tyckte att laget gjorde en bra match och att det var skönt att få med sig en seger.

Som avslutning har vi Daniel Ask som naturligtvis också deltog på träningen. Senare i veckan kan du få höra en intervju med honom om avstängningen och suget att få spela match igen.