Pontus Fredriksson lämnar VSK Fotboll

VSK Fotboll och Pontus Fredriksson har gemensamt kommit överens om att bryta det kontrakt han har med klubben. Pontus kommer fortsättningsvis att representera Oskarshamns AIK som återfinns i Ettan Södra.

Pontus kom till oss i vinterfönstret inför årets säsong. Han anslöt som kontraktslös då hans kontrakt med Åtvidabergs FF löpt ut tidigare under hösten. Något spel under 2019 blev det inte då Pontus rehabiliterade sig från en korsbandsskada som han ådrog sig hösten 2018.

Kontraktet med VSK skrevs på den 24:e jan i år. Dagen efter stod Pontus på planen när laget säsongsdebuterade i en träningsmatch mot AIK. Onekligen en häftig start på den grönvita karriären. Pontus fick speltid under våren i vissa av träningsmatcherna. Han hittade snabbt in i spelet och tempot vilket imponerade, med tanke på hur länge han hade varit borta för sin skada. I träningsmatchen mot Akropolis som blev den sista matchen på nästan tre månader nickade han snyggt in 1-0 till Grönvitt.

När väl serien kom igång fick Pontus starta flera matcher i början av säsongen, sen har det inte blivit mer speltid i den grönvita dressen. Nu har alltså Pontus och VSK kommit överens om att bryta kontraktet så att Pontus kan starta om i Oskarshamn för att sen förhoppningsvis kunna ta steget tillbaka till Superettan.

Vi tackar Pontus för tiden i VSK och önskar honom all lycka i sin fortsatta fotbollskarriär.