Patric Åslund skriver A-lagskontrakt med VSK Fotboll

I vintras skrev han lärlingskontrakt med VSK Fotboll.
Nu två månader senare är det dags att signera hans första A-lagskontrakt.
– Det har gått bra på träningarna, säger Patric Åslund.

Efter att Patric skrev lärlingskontrakt blev han intervjuad av VSKs kommunikationsteam, nu är det alltså dags igen.

Hej Patric, du har alltså sedan två månader tillbaka ett lärlingskontrakt med VSK och sen idag ett A-lagskontrakt, vad har hänt?

– Det har väl inte hänt något så, jag har fortsatt att träna på med laget och det har flutit på bra, säger Patric.

– Jag har spelat i några av träningsmatcherna nu på försäsongen och det har varit lärorika matcher för mig, helt klart ett steg upp mot vad jag är van med. Men jag känner att det går bättre och bättre för varje match jag spelar.

Hur ser upplägget ut för dig nu, tidigare sas det att du ska spela med IFK Eskilstuna i år i Division 2 inom ramen för avtalet som finns mellan klubbarna.

– Egentligen vet jag inte hur det blir exakt men jag antar att inget förändras i och med mitt nya kontrakt.

Du tränar med IFK Eskilstuna några gånger i veckan och i övrigt med VSK. Vad är skillnaden mellan Div 2 och ett Superettalag?

– Det finns flera skillnader. Det jag märker är så klart att kvalitén på spelarna skiljer sig åt. Nästa sak är tempot i det mesta som händer på planen. Man måste vara mer påkopplad när man tränar i VSK jämfört med IFK Eskilstuna, konstaterar Patric.

Nu har du tränat regelbundet med A-laget ett tag – vad har varit den största omställningen för dig som spelare?

– Helt klart är det att ha tålamod. Det är lätt hänt att man som akademispelare vill att det ska gå fort att etablera sig på seniornivå och få göra debut i A-laget. Det finns mycket stress runt sådant. Sen är det svårt att inte jämföra sig med andra spelare i sin egen ålder och hur det går för dem, så det är min utmaning. Men jag försöker ha tålamod och inte stressa min utveckling. Det får ta sin tid och alla spelare har olika vägar för att nå elitfotbollen. Jag försöker vara smart och hitta min väg framåt, säger Patric.

Berätta lite om dig som fotbollsspelare – vad gör du på planen?

– Jag skulle nog beskriva mig som en allround-mittfältare. Jag gillar att hämta boll och spela upp den vidare, gärna sätta avgörande passningar som ger målchanser eller ännu hellre mål. Jag har bra spelförståelse och jag har så sakteliga börjat ta senioklivet när det gäller duellspelet och hur man ska få stopp på motståndare som väger lite mer än mig, säger Patric.

Nu har du ditt första a-lagskontrakt – hur ser dina fotbollsdrömmar ut?

– Som för alla fotbollsspelare så vill man bli så bra som man bara kan, det finns väl ingen särskild gräns för den drömmen. Men jag vill kunna försörja mig och min familj genom att spela fotboll.

Han fortsätter:

– Sen är det viktigt för mig att fotbollen också utvecklar mig som människa och att jag blir en bra person. För mig går det här hand i hand och det är väldigt viktigt att fotbollen hjälper mig med detta, konstaterar Patric.

Avslutningsvis, vad gillar du att göra utanför fotbollen?

– Just nu är det ju plugg. Jag läser sista året på fotbollsgymnasiet. Utöver det och fotbollen spelar jag en hel del padel och sen försöker jag umgås så mycket det går med vänner och min familj. Jag gillar att hålla igång så det är inte ofta jag sitter still och inte gör någonting, avslutar Patric.

Så här säger huvudtränare Thomas Askebrand om Patrics utveckling.

 ”Patric fick ett lärlingskontrakt i vintras. Jag tycker han har utvecklats sista tiden och tagit de steg man vill se som tränare. Han är helt klart värd att få ett A-lagskontrakt och nu när han kommer att träna mer med oss hoppas jag hans fina utveckling ska fortsätta.”

Vi säger grattis till Patric och hans första A-lags-kontrakt. Det sträcker sig till november 2023.