Patric Åslund om sin startdebut i en tävlingsmatch för A-laget

Patric fick så sent som i april i år ett A-lagskontrakt med VSK Fotboll.
Ikväll i cupmatchen mot Sollentuna FK fick han göra sin startdebut i en tävlingsmatch.
– Jag tyckte det gick så där för mig själv på planen, men det var väldigt surt att vi förlorade, sammanfattar Patric sin startdebut i tävlingssammanhang för VSKs A-lag.


Ett trettiotal grönvita supportrar hade letat sig till Sollentunavallen för att titta på när VSK mötte divsion 1-laget Sollentuna FK i Svenska cupen. De fick se en match som hade flera ansikten och de fick också se 18-åriga Patric Åslund starta i sin sedvanliga roll som defensiv mittfältare.

Vi tog ett snack med Patric efter matchen om hur han upplevde sin debut som startspelare för VSK i tävlingssammanhang.

Hur tycker du att din debut gick?

– Det var så klart kul att få starta en tävlingsmatch, det är ju det jag vill göra. Det var lite nervöst innan matchen, det var folk på plats, vilket jag inte är så van vid när jag spelar. Men jag tycker nervositeten la sig snabbt och sen kom jag in i matchen.

Din egen insats, hur var den?

– Min egen prestation var väl sisådär. Det är svårt att värdera sin egen insats när laget förlorar.

Men om du får försöka – på en skala 1-5, vad säger du om din insats?

– Då säger jag 2.5 – men det är så klart färgat av att vi förlorade, säger Patric.

Om du gör en bedömning av matchen i stort, vad är din bedömning?

– Jag tycker vi började matchen starkt och vi hade en ribbträff där vi lyckades göra 1-0. Då gör vi det vi pratat om och vi hittar de ytor vi vill och får Sollentuna där vi vill ha dem.

– Men sen blev det som det kan bli när vi tagit ledningen. Vi slappnade av lite och bjöd in motståndarna i matchen. Sen var det otur att de fick in kvitteringsbollen på hörnan. Jag tycker att vi försökte resa oss och jobbade oss tillbaka men det lyckas inte riktigt. Sen så får de in sitt ledningsmål lite turligt.

Vad pratade ni om i halvtid?

– Att vi skulle hitta tillbaka till det vi hade i början av matchen när vi fick Sollentuna dit vi ville. Att vi skulle hitta spelet på kanterna igen och kombinera i mitten där vi har skickliga spelare som kan komma igenom.

Tyvärr förlorade ni, hur känns det nu?

– Så är det. Vi får konstatera att Sollentuna var heta och fick med sig det resultat de ville. Cupmatcher kan bli så här när lag underifrån ser sin chans att slå bättre lag. Idag lyckades Sollentuna.

– Det är riktigt tungt att förlora, men det är vad det är och ibland går det inte som vi har tänkt. Vi får släppa den här matchen och se till att fokusera på den viktiga höst vi har framför oss.  

Patric fick spela 62 minuter i den här matchen och säger så här om sina chanser att få spela mer i höst i A-laget.

– Det är svårt att säga om den här matchen tog mig närmare startelvan. För mig är det viktiga att jag tar små steg varje dag i att utveckla mig som fotbollsspelare. Jag blir bättre hela tiden, men det blir de andra i laget också.

– Vi har en trupp med många unga spelare som jobbar hårt för att bli bättre och som också blir det. Konkurrensen är stenhård för att få starta matcher. För egen del är det bara att kriga på varje dag och hoppas på det bästa.

Du har spelat i IFK Eskilstuna under våren – hur kändes det att spela där?

– Det var kul att spela där, framförallt för att jag fick 90 minuters match varje vecka. Det behövde jag för att utvecklas. Att spela seniorfotboll är det jag behöver just nu.

– Sen tycker jag att det gick bra. Det var skönt att kunna stötta IFK samtidigt som jag fick lära mig mer och mer. Jag försökte alltid tänka på när jag spelade där att jag måste öka tempot i spelet och snabba på bollbehandlingen. Det var den utmaning jag gav mig själv när jag spelade i IFK.

Patric om höstens spelande.

– Jag hoppas så klart att jag får spela i VSKs A-lag och få min speltid där. Men om det inte blir så spelar jag gärna i IFK. Jag vet inte hur det blir i höst så vi får ta det vecka för vecka och se vad som händer.

Avslutningsvis Patric – om du får välja en sak som du tar med dig från den här matchen, vad skulle det vara?

– Det blir nog två saker. Det är alltid kul att få spela inför VSKs supportrar och starkt av dem att dyka upp i Sollentuna idag. Den andra saken är väl att jag får gå tillbaka och titta på den här matchen och se vad jag kan lära mig för att bli bättre så att jag kan hjälpa laget ännu bättre i framtiden, svarar Patric.

Vi säger Grattis till Patric som gjorde sin startdebut i VSKs A-lag i tävlingssammanhang i och med matchen mot Sollentuna FK.