Motståndarkollen: Trelleborgs FF

VSK Fotboll rullar under måndagen söderut för att möta obesegrade Trelleborgs FF i Superettans sjunde omgång.

ville21

Med två segrar och fyra kryss är Trelleborg obesegrade i Superettan 2021. Inför omgången parkerade TFF på plats fyra i tabellen på tio pinnar – en poäng före Grönvitt.

I den senaste matchen gick Trelleborg en hårt kamp mot Gais i Göteborg, som TFF vann med 3-2. Alla mål gjordes i den första halvleken och två gästernas mål gjordes av den förre VSK-spelaren Petar Petrovic. Petrovic gav TFF ledningen redan i minut fyra. Gais kvitterade omgående men Dzenis Kozica satte återigen TFF i förarsätet i minut 16. Bara tre minuter senare var Petrovic framme och dubblade övertaget med sitt andra mål för matchen och säsongen. Joakim Aberg reducerade kort inpå paus men hemmalaget fick inte in kvitteringen.

Innan segern mot Gais hade Trelleborg fyra raka kryss, där de gjorde och släppte in mål i varje match. Kryss-tåget inleddes i omgång två borta mot Vasalund, i en match som slutade 2-2. I omgången efter agerade Haris Brkic poängräddare när man skickade in 1-1 borta mot Jönköpings Södra med kvarten kvar. Efter poängen mot J-södra tog TFF emot Akropolis hemma på Vångavallen. Matchen slutade 1-1 efter mål av Mouhammed Dhaini och Daniel Larsson.

Med sina två påsar mot Gais är Petar Petrovic bäste målskytt för Trelleborg denna säsong. Johan Blomberg har noterats för flest poäng med ett mål och fyra målgivande passningar.

De tre senaste mötena mellan VSK Fotboll och Trelleborg har slutat med hemmasegrar. Förra säsongen vann Grönvitt på Iver Arena med 3-1 efter mål av Justin Salmon, Simon Johansson och Viktor Prodell. Haris Brkic gjorde gästernas mål. Nere på sydkusten gjorde hemmalagets Abdul Safiu Fatawu matchens enda påse från straffpunkten i minut 76.