Motståndarkollen: Örgryte IS

På lördag den 1 maj ställs VSK Fotboll mot Örgryte IS – som jagar sin första seger för säsongen.

ÖIS har haft en tung säsongsinledning. Göteborgslaget har samlat ihop en pinne på tre inledande omgångarna och parkerar på nedflyttningsplats. I premiären på Bravida Arena ställdes ÖIS mot Östers IF i en match som man torskade med 1–0. Örgryte hade svårt att skapa målchanser och Nicolas Mortensen sköt tre poäng till till gästerna i minut 59.

Tätt inpå premiären tvingades anfallaren Ailton Almeida lämna återbud på grund av ett dödsfall i familjen. Anfallaren reste hem till Brasilien och har missat samtliga seriematcher denna säsong.

I premiären utgick Mohamed Said med en skada som nu konstaterats vara värre än först befarat. Smällen som Said fick i andra halvlek mot Öster tog så pass illa att ena korsbandet i knäet gick av. Säsongen är därmed över för ÖIS-spelaren.

I säsongens andra fajt reste Örgryte söderut för att möta Helsingborg på Olympia. Gästerna hamnade i underläge redan efter sex minuter när Viktor Lundberg öppnade målskyttet för hemmalaget. Efter dryga timmen dubblades övertaget när Arvid Brorson noterades för ett olyckligt självmål.

Kort inpå 2­­–0-målet reducerade Daniel Paulson, men 25-åringen visades ut bara några minuter efter sin påse och ÖIS fick åter jobba i motvind. Helsingborg gjorde efter utvisningen både 3–1 och 4–1 innan tillställningen var över.

I sin senaste match plockade Örgryte sin första och enda poäng för säsongen, då man kryssade mot Trelleborg på ett kallt och blåsigt Vångavallen. Gästerna tog ledningen med tio minuter på klockan genom Anton Andreasson, men bara tre minuter senare var matchen kvitterad då Trelleborgs Isak Jonsson hittade nätet. Resterande del av matchen blev mållös och bataljen slutade 1–1.

Kort inpå avspark fick Örgrytes unga målvakt Robin Wallinder besked om att han skulle debutera för klubben i Superettan. Detta då målvaktskollegan Fredrik Andersson klivit av uppvärmningen.

När VSK Fotboll och Örgryte ställdes mot varandra under fjolårssäsongen tog Göteborgslaget samtliga sex poäng. I augusti på Gamla Ullevi vände ÖIS ett underläge som Brian Span försatt dom i till seger med 2­–1. Målen för Örgryte gjordes då av Kevin Ackerman och Lukas Browning. På Iver Arena i november vann gästerna med klara 3–0, efter påsar av Daniel Paulson, Lukas Browning och Adam Bergmark-Wiberg.

Till lördagens fight har Örgryte Daniel Paulson tillbaka i spel efter avstängning, medan Calle Wede är långtidsskadad. Frågetecken finns kring vem som kommer vakta ÖIS-buren och om Ailton kommer att medverka eller ej.

Matchen börjar 17.00 och döms av Martin Strömbergsson.