Motståndarkollen: IK Brage

Grönvitt vann det senaste mötet med Brage med 2-1 där Brian Span inledde målskyttet
Foto: Alexander Arntsen

VSK Fotboll reser till Borlänge för att möta tabellsjuan IK Brage på Domnarsvallen.

Grönvitt skuggar lördagens motståndare i tabellen. IK Brage har samlat ihop 36 poäng på de 26 inledande matcherna. Fyra pinnar bakom Borlängelaget, på åttonde plats, parkerar VSK Fotboll. Sett över de fem senaste matcherna är VSK seriens näst formstarkaste lag, med fyra segrar.

Sämre är formen på IK Brage, som förlorat tre, spelat en oavgjort och noterats för en seger på de fem senaste fighterna. Den senaste Bragesegern kom i den föregående omgången då Norrby IF avfärdades på Borås Arena med 4-1. Brages mål gjordes av Leonard Pllana, Robbin Sellin, Kristian Andersen och den före detta VSK-spelaren Douglas Karlberg som nätade från straffpunkten. Målet var Karlbergs fjärde i Bragetröjan efter flytten från Iver Arena tidigare under säsongen. Brages bäste målskytt är nyss nämnde Robbin Sellin, på sex gjorda mål.

Brage är ett av de svagare lagen på hemmaplan i serien. Borlängeklubben har vunnit fyra av sina 13 hemmamatcher och totalt plockat 16 poäng på Domnarsvallen. För att hitta den senaste hemmasegern får vi gå tillbaka till den 16 september då GAIS besegrades med 2­­-1. Bättre har Brage varit på resande fot, där 20 av de 36 pinnarna plockats.

När lagen möttes på Iver Arena tidigare under säsongen var VSK det starkare laget och vann tillställningen med 2-1. Brian Span och Jonas Hellgren nätade för Sportklubben medan Leonard Pllana gjorde gästernas påse.

För ganska exakt ett år sedan, den 3 november 2019, möttes lagen senast på Domnarsvallen. Även den matchen slutade 2-1, men denna gång till IK Brage. Emil Skogh noterades för VSK:s mål medan Kristian Andersen och Christian Kouakou nätade för hemmalaget. Christian Kouakou representerar denna säsong IFK Göteborg i Allsvenskan.

Inbördes möten:
2020: VSK Fotboll – IK Brage 2-1 (Superettan
2019: IK Brage – VSK Fotboll 2-1 (Superettan)
2019: VSK Fotboll – IK Brage 1-1 (Superettan)
2018: VSK Fotboll – IK Brage 1-3 (Svenska Cupen)
2018: IK Brage – VSK Fotboll 3-3 (Vänskapsmatch)

Brages senaste 5 matcher:
Norrby IF – IK Brage 1-4 (Superettan)
IK Brage – J-Södra 1-4 (Superettan)
IK Brage – Ljungskile SK 0-1 (Superettan)
Halmstads BK – IK Brage 2-0 (Superettan)
IK Brage – Degerfors IF 0-0 (Superettan)

Inför matchen:
Vad: IK Brage – VSK Fotboll (Superettan)
När: Lördag 7/11 kl. 13:00
Var: Domnarvsvallen

Matchen sänds av Dplay. Har du inte tillgång till Dplay kan du se matchen hos O´Learys och Allstar.

Du kan även följa liverapportering från matchen på vårt Twitterkonto eller i vår app ”VSK Live”.