Motståndarkollen: IFK Värnamo

I Superettans sjätte omgång gästas VSK Fotboll av serieledande IFK Värnamo – med fyra raka vinster på kontot.

brian span 21
Brian Span firar 2-1 målet mot Jönköpings Södra

Nykomlingen IFK Värnamo inledde säsongen med en förlust borta mot Landskrona BoIS, men har efter det plockat fyra raka trepoängare. Med sina 12 inspelade pinnar toppar smålänningarna just nu tabellen, inför den sjätte omgången.

Segertåget inleddes hemma mot GIF Sundsvall, i en tillställning som slutade 2-1. Crespo inledde målskyttet för Värnamo innan gästerna kvitterade i minut 69. Robin Dzabic avgjorde sedan matchen med en påse på stopptid.
I den tredje omgången agerade Robin Dzabic segerorganisatör igen.

Hemma mot Brage gjorde Dzabic matchens enda mål med kvarten kvar att spela. Vinsten mot Brage följdes upp av en 3-0-seger borta mot Falkenbergs FF. Abdussalam Magashy öppnade målskyttet precis innan paus och strax efter densamma sköt Erick in 2-0 från straffpunkten. Edvin Becirovic gjorde matchens sista påse med halvtimmen kvar att spela.

I den senaste omgången besegrade Värnamo den dåvarande serieledaren GAIS hemma på Finnvedsvallen. Matchen slutade 1-0 efter att Oskar Johansson målat i minut 25.

IFK Värnamo tog sig till Superettan efter att ha vunnit Division 1 Södra förra säsongen. Värnamo vann serien fyra pinnar framför Landskrona BoIS, trots att man bara segrade i en av de sju avlutande fighterna. Michael Kargbo – som nu spelar i GAIS, blev lagets främsta målskytt på 14 påsar.

Efter avancemanget till Superettan värvade smålänningarna Albin Sundgren (Malmö FF), Oscar Johansson (Trelleborgs FF), Wenderson (ABC), Victor Larsson (Torns IF), William Kenndal (Lindome GIF), Pontus Kindberg (Östersunds FK) och Alhassan Kamara (Halmstads BK).

Den senaste gången VSK och IFK Värnamo ställdes mot varandra var i Superettan säsongen 2011. VSK vann bortamatchen med 3-2 medan mötet i Västerås slutade oavgjort, 2-2.

Matchen mellan VSK Fotboll och IFK Värnamo rullas igång 18:30, på måndag den 17 maj.