Möt VSK fotbolls nya lagkapten

Lagkapten Sean Sabetkar har lämnat VSK Fotboll.
Uppdrag – finn en ersättare som kan bära bindeln.
– Jag fick frågan av tränare Thomas Askebrand och jag tackade ja direkt, säger mittfältsmotorn Simon Johansson.

Att bära lagkaptensbindeln i ett fotbollslag har alltid varit förknippat med en särskild status men innebär också ett extra ansvar, vi hör vad Simon har att säga:

– Som alla vet har jag spelat i klubben i många år och jag har genom åren fått frågan om jag vill bli kapten flera gånger. Varje gång har jag tackat nej då jag inte känt mig redo att ta på mig den rollen.

– Nu frågade Thomas mig och jag upplever att jag är på rätt plats i livet att axla det ansvar som kommer med att vara lagkapten. Det är en stor ära att få vara lagkapten för VSK och man måste ta det på allvar, jag är redo för uppgiften, säger Simon Johansson.

Hur blev det bestämt att du skulle bli lagkapten?

– Jag och Filip Tronêt är vice-lagkaptener så att det skulle bli någon av oss var väl ganska givet, om någon av oss ville vill säga, konstaterar Simon.

Vad ingår i en lagkaptens roll i VSK?

– Det är flera saker, en är ju att pusha sina lagkamrater på träning och i match. En annan är att alltid föregå med gott exempel och vara en förebild för mina medspelare. Sen ingår det att hålla ett litet tal innan match till laget, konstaterar den nya lagkaptenen och fortsätter:

– Sen måste man också våga stå upp när det blåser på en match eller i något annat sammanhang. Som lagkapten måste jag stå längst fram och inte vika ned mig. Där kommer det här med att vara föregångsman in i bilden. Jag tycker att jag visat tidigare att jag klarar av de här delarna, säger Simon.

Det finns ett tryck utifrån på laget med förväntningar och så vidare

– Visst är det så, det är en del av att spela fotboll i VSK och något man måste veta om och lära sig hantera. Som lagkapten och med mina år i VSK vet jag vad som gäller och jag är bekväm med att hantera det. Jag är redo att axla det ansvar som kommer med förväntningar utifrån kaptensrollen, säger mittfältsmotorn.

Avslutningsvis Simon, har man någon särskild relation med tränaren som lagkapten?

– Ja, det har man, Sean och Thomas hade ganska tät kontakt utöver spelarrådet som också finns och representerar spelarna. Vi får ser hur det blir mellan mig och Thomas men jag ser verkligen fram mot uppdraget och tycker det ska bli kul och inspirerande, avslutar, vår nya lagkapten.