IFK Norrköping - Västerås SK 4 - 0

sön 6 feb 2022, 15:00

Herr, Träningsmatch, PlatinumCars Arena.Huvudtränare Kalle Karlsson inför dagens match mot IFK Norrköping

Försäsongensträningen har varit igång en månad och vi tog ett snack med Kalle Karlsson om läget i truppen och hur man tänker inför dagens bortamatch.

Försäsongsträningen har varit igång en månad – hur går det?

– Det går framåt, tycker vi! Första två veckorna kantades av lite skavanker och sjukdomar. Sedan hade vi en tidig match inplanerad mot Djurgården, vilket gjorde att vi inte kunde gå på för hårt inledningsvis. Nu har det varit färre sjukdomar och vi har kunnat varva upp spelare i hårdare träning. Kollektivt märker vi att vi startar från ett högre läge rent taktiskt, vi har kvar många spelare från hösten som känner igen sig i våra spelprinciper. Det kände vi också mot Djurgården att vi satt ihop på ett bra sätt försvarsmässigt. Så det känns som att vi är på rätt spår.

Vilka skador har vi i truppen just nu?

– Förutom de långtidsskadade ni känner till sedan tidigare har David Burubwa fått ett rehabprogram för att komma tillrätta med sina ljumskproblem. Simon Johansson har haft en överansträngd baksida så han vilar i helgen som en säkerhetsåtgärd men bör kunna börja träna fullt igen i nästa vecka. Pedro Ribeiro har blivit pappa under helgen så han står över den här matchen.

Match mot IFK Norrköping – ytterligare ett tufft motstånd. Om vi jämför med matchen mot Djurgården, är det något du vill se från laget i den här matchen?

– Norrköping försvarar på ett annat sätt än Djurgården, med mer markeringsinslag, så det kommer att driva fram lite andra situationer när vi ska ur den första uppspelsfasen. Vi vill se att vi kan ta oss ur deras press och gärna kunna ta oss till fler målchanser än senaste matchen. Men det blir tufft, det är ett lag på allsvenskans övre halva som väntar och de har individuell kvalitet som gör att vi måste prestera på topp för att hänga med.

 

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap