AIK - Västerås SK 3 - 1

ons 26 maj 2021, 13:30

Herr, Träningsmatch, Skytteholms IPAssisterande tränaren om träningsmatchen mot AIK

Först var det IK Sirius, nu är det AIK. VSK Herr väljer tufft motstånd för sina träningsmatcher. - Det här är riktigt bra läromatcher för våra yngre spelare i A-laget och akademin, säger assisterande tränare Kalle Karlsson.

Vi tog ett snack med Kalle inför dagens match på Skytteholm.

Ny träningsmatch mot AIK mitt i serien, hur går tankarna?

- Som vi sagt tidigare så spelar vi inte i någon U21-serie denna säsong. Det gör att våra spelare som inte får så mycket speltid i seriematcherna eller våra lovande akademispelare sällan får spela mot riktigt kvalificerat motstånd. Den här typen av träningsmatcher råder bot på detta problem.

I träningsmatchen mot IK Sirius tidigare i vår var det bara några enstaka spelare med från herrtruppen på grund av skador, hur ser det ut inför den här matchen?

- Det ser bättre ut nu. Vi kommer att mönstra ett starkt lag med många spelare ur A-lagstruppen. På bänken kommer vi ha spelare från akademin. Till den här matchen lånar vi också in en juniorspelare från IFK Eskilstuna (som dock är med i klubbens A-lagstrupp i Div 2).

På AIK:s hemsida skriver man att man precis som vi avser att spela med sin A-lagstrupp och ge dem med lite speltid chansen – det kan bli en bra match det här!

- Deras lag är säkert starkt, det blir en härlig utmaning, speciellt för våra unga killar. Jag tillägger här att de som spelade i matchen mot IK Sirius verkligen växte med den uppgiften och fick precis den erfarenhet vi vill att de ska få. Förhoppningsvis blir det likadant i denna match.

Hur ser spelsystemet ut i den här typen av träningsmatcher, ändrar ni om något?

- Nä, vi kör samma som vanligt. Vi försöker jobba på samma sätt med spelarna och hur de ska spela som vi gör inför våra seriematcher.

 

Matchen sänds via AIK:s egna kanaler. Exakt hur sändningen går till och vad det kostar meddelas på AIK:s hemsida under dagen

Laguppställning

Startelvan

Daniel Svensson

Viktor Steen
Carl Wärme (lån IFK Eskilstuna)
Claus Royo

Simon Gefvert
Olle Edlund
Patric Åslund
Justin Salmon
Anders Hellblom

William Videhult
Brian Span

På bänken

Elis Wahl (MV)
Carl Karlsson
Axel Malm
Max Larsson
Max Pettersson
Alex Lindelöv
Adam Padovan

Aktuellt

Månadsgivare

Var med och bygg framtidens VSK Fotboll genom att bli månadsgivare. Ditt stöd är viktigt på resan mot våra gemensamma mål. Med ditt stöd skapar du förutsättningar för en hållbar klubb: ekonomiskt, socialt och sportsligt. Vi är tacksamma och glada att du vill vara en del av VSK-familjen. Ditt bidrag går till hela klubbens verksamhet, barn, ungdom, akademi, dam och herr.

Läs mer om att bli månadsgivare

Partnersskap

Vår ambition är att bygga långsiktiga samarbeten där vi alla kan känna att vi skapar gemensamma mervärden. Förutom traditionell exponering i och kring vår fotbollsklubb VSK Fotboll, som är ett etablerat och älskat varumärke, utvecklar vi och letar nya kreativa möjligheter hela tiden.

Samarbetet med VSK Fotboll ska bidra till att klubben utvecklas, etablerar sig som en elitklubb på högsta nivå och håller en hög kvalitet på vår fotbollsutbildning från knatte till elitspelare.

Läs mer om våra partnerskap