Martin Falk lämnar för AIK

Nu står det klart att Martin Falk avslutar sin sejour hos VSK Fotboll då han fått ett uppdrag inom AIK Fotbolls ungdomsakademi.

 

Martin Falk kom till klubben sommaren 2017 och har under sin tid i VSK Fotboll varit en fantastisk frisk fläkt. Vi tycker det är väldigt roligt att Martin har fått denna chans, vilken tyder på att du kan utvecklas till en bra tränare i VSK. Samtidigt är det såklart tråkigt att Martin lämnar föreningen då han gjort ett fantastiskt bra jobb.

Jag unnar verkligen Martin denna chansen även om det såklart är tråkigt att tappa Martins oerhörda kompetens. Jag är tacksam över den tid och den kunskap han har förmedlat till klubben och önskar honom ett stort lycka till säger VSK Fotbolls ordförande Andreas Dayan

Jag är väldigt glad och stolt över att få den här chansen i AIK, som ansvarig U16-tränare.

Det ska bli ett roligt äventyr där jag är säker på att jag kommer lära mig många nya saker och ta ytterligare kliv i min karriär.

Jag vill tacka VSK som lät mig ta den här chansen, utan det jag lärt mig i VSK hade det varit omöjligt.

Det ska bli väldigt intressant att fortsätta följa VSK, jag är säker på att många av akademispelarna som kommer upp nu kommer att utvecklas till A-lagspelare säger Martin Falk.

Martins ersättare är klar och kommer vara på plats när laget börjar träna 14 januari.

Joel Bäckström kommer ta över rollen som huvudtränare för VSK U16. Joel kommer även ansvara för videoanalys i akademin. Han kommer närmast från uppdraget som assisterande tränare i Damallsvenska Linköping FC. Joel har tidigare varit ungdomstränare i IFK Norrköping, Östers IF samt Jönköping Södra.

 

Joel har likt Markus Lindberg (U17) och Oscar Norrby (U19) den högsta ungdomstränarutbildningen UEFA Elite Youth samt har studerat idrottsvetenskap på Linnéuniversitetet i Växjö.

En längre intervju med Joel publiceras imorgon.