Manager för herrlaget Kalle Karlsson om dagens match

Vi tog och ställde några frågor till Kalle Karlsson om läget i truppen och vad han väntar sig av dagens match.

Nyförvärvet Jabir Abdihakim Ali har fått en träningsvecka i benen med laget – vad har du sett av honom så här långt?

– Vi har sett glimtar av hans kvaliteter i veckan, dels som bollmottagare där han är stark, dels som avslutare. Dock ligger han lite efter med försäsongsträningen då han avstod från kollektiv träning i Sandviken när klubbarna låg i förhandling så vi får varva upp Jabir närmaste två veckorna. Han kommer att delta mot BP, sedan får vi se hur många minuter.

Några nya skador i truppen?

– Ja, tyvärr. Miguel Sandberg, förra veckans succéman, föll illa på axeln igår och den hoppade ur led igen och han fick åka upp till akuten. Vi får räkna med att han blir borta en tid, vilket är väldigt tråkigt. Liam Larsson har fått sin diagnos nu gällande sitt knä. Han behöver inget ingrepp men det handlar ändå om rehabilitering i minst en månad till. Filip Tronêt väntar på svar från sin senaste magnetröntgen. Det finns inte så mycket ny info att ge där, inte heller när det gäller Mohammed Mahammed. Pedro Ribeiro är tillbaka i full träning och bör vara redo till nästa helg. Gällande David Engström går det åt rätt håll, han har deltagit i vissa övningar med boll, men här gäller det att skynda långsamt då han varit borta så länge från matchspel. Max Pettersson är lårskadad och någon vecka bort från full träning. Alex Lindelöv är sjuk.

Match idag mot nytt allsvenskt motstånd – dina tankar inför matchen?

– Jag tycker BP var fantastiska förra säsongen. Kanske inte i mötena med oss, men i andra matcher var de ett lag som hade så många olika dimensioner i sitt anfallsspel. Därför blir det en härlig utmaning för oss. Vi gjorde mycket bra saker mot Norrköping, men BP testar oss kanske ännu mer. Det blir spännande att se hur vi hanterar ytterligare ett allsvenskt motstånd.

Om du inte kan vara på plats sänder VLT och Expressen matchen enligt nedan.

För att se sändningarna på vlt.se måste du vara prenumerant på Vestmanlands Läns Tidning. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här och att få tillgång till allt material på vlt.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på vlt.se/livesport och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

Matchen sänds även på Expressen med det nya livesportpaketet Premium Max.