Målvakten Sebastian Selin tillbaka i VSK efter utlåning

Det var tänkt som en säsongslång utlåning till seriekonkurrenten Akropolis IF.
Men nu är VSK Fotbolls målvaktstalang tillbaka i klubben.
– Det blev inte riktigt som tänkt med utlåningen, men jag är nöjd ändå, säger ”Sebbe”.

Förra säsongen fick Sebastian blott 17 år hoppa in mellan stolparna i Superettan när ordinarie målvakter skadat sig. Inför säsongen var konkurrenssituationen fortsatt stor. För att få speltid och fortsatt utveckling under matchspel lånades Sebastian ut till Akropolis IF inför säsongen med tanken om en helårsutlåning. Men på tisdagens träning kunde vi se Sebastian i grönvita träningskläder på Iver Arena.

Välkommen tillbaka Sebastian, hur kommer det sig att du är åter i VSK?

Planen med att gå till Akropolis var att få så mycket speltid som möjligt. Nu blev det inte riktigt så för att de värvade in John Alvbåge och sen ännu en målvakt från den grekiska andraligan. För mig känns det bättre att komma tillbaka till VSK och utgå härifrån.

I Akropolis har du tränat tillsammans med John Alvbåge – vad har du lärt dig av honom?

– Jag har lärt mig mycket om spelet på planen, om hur jag ska agera som målvakt i olika situationer, både när det går bra och när det går dåligt för laget. Men också rent allmänt hur jag ska tänka för att komma in i det och göra bra matcher.

– Jag och John har kommit varandra nära. Eftersom han bor i Örebro har vi pendlat ihop och vi har blivit goda vänner. Han är lite som en extra målvaktsspappa för mig och han har hjälpt mig väldigt mycket med sina kunskaper om hur det är att vara målvakt. Det har varit den bra delen av den här utlåningen, att jag har träffat och jobbat med John. Han har fått mig att växa som människa, förutom det rent målvaktsmässiga.

Du är tillbaka i VSK – vad händer nu?

– På kort sikt är tanken att jag kör vidare med VSK och ser till att utveckla mig i den här träningsmiljön som är riktigt bra. Sen måste jag så småningom också hitta ett sätt att få spela matcher. Det måste till för att jag ska kunna ta nästa steg. Men jag kommer ha dialog med klubben och jag vet att de kommer hjälpa mig hitta något som passar, säger Sebastian avslutningsvis.