Landslagsdebut och A-lagsdebut för Dahl – ”Knappt hunnit med att tänka”

Samuel Dahls senaste halvår har varit späckat, allt från landslagsuttagningar till SM-guld. I tisdags fick han debutera i VSK:s A-lag. – Väldigt roligt och intressant att testa på nya miljöer, säger Dahl om den senaste tidens debuter.

Det har skett mycket för Samuel Dahl under året.

– I februari, när det var bottenfryst i Mälaren, tog VSK P15 hem Futsal-SM. Då var Dahl lagkapten.
– I maj var Dahl uttagen i Västmanlands trupp till Svealandslägret i Enköping, ett förberedande läger inför det stora lägret i Halmstad.
– I juni skrev Dahl kontrakt med VSK Fotboll och fick Jonas Hellgren som fadder från A-laget.
– I början av juli blev Dahl uttagen till utvecklingslägret i Halmstad.
– I slutet av juli blev Dahl uttagen till sitt första landslagsläger (P15) som hölls på Bosön.
– Efter lägret på Bosön blev Dahl uttagen till ett landslagsläger i Finland där det väntade dubbellandskamp. Dahl spelade båda matcherna.
– I tisdags blev det A-lagsdebut i VSK när Dahl hoppade in i den 60:e minuten mot IK Franke.

– Det har hänt mycket och det har gått väldigt fort, knappt så att jag hunnit med att tänka känns det som, säger Samuel Dahl själv om det senaste halvåret.

I tisdags förra veckan landslagsdebuterade alltså Dahl under ett läger i Finland där man mötte Finlands P15-landslag i en dubbellandskamp.

– Det var kul, jag fick spela på en ovan position men det funkade bra tycker jag. Den ordinarie vänsterbacken skadade sig så jag fick gå ner där, lite ovant men det gick faktiskt bra.

Vad gjorde ni utöver matcherna mot Finland?
– Det var mycket analys och teori, sen softa på rummet.

En vecka senare, i tisdags denna vecka, väntade nästa debut. För VSK Fotbolls A-lag. Samuel Dahl hoppade in i TV021 cup-mötet mot IK Franke med en halvtimme kvar.

– Jag försökte att inte tänka så mycket på resultatet, jag var nöjd att jag fick komma in och göra debut. Jag fick ändå mycket tid för en debut så jag hann komma in i det lite.

Hur stor skillnad var det för dig att möta seniorspelare?
– De var stora, men jag försökte att inte fokusera på det. Jag spelade som sexa, defensiv mittfältare, och det kändes som att jag fick mer tid med bollen i A-lagsmatchen än man får i en U17-match faktiskt.

Härnäst väntar åter matcher med VSK:s U17. I september är det dags för nästa landslagssamling. Det återstår att se om Dahl blir uttagen igen.

Dan Kiwii Persson