Lagkaptenen om matchen mot AFC Eskilstuna

I senaste matchen mot AFC Eskilstuna fick vi uppleva både himmel och helvete.
Vi tog hjälp av lagkapten Simon Johansson för att få en förklaring på vad som hände.
– Det är svårt att förstå vad som hände. Det jag vet är att det inte får hända igen och vi jobbar nu hårt på att det inte ska kunna upprepas, säger Simon.

Simon, laget kom från en skön seger mot ÖSK där ni lyckades med det ni föresatt er. Hur såg taktiken inför AFC-matchen ut?

– Vi vet att de är skickliga, särskilt offensivt och vi tränade extra på försvarsspel inför matchen. Men vi vet också att de är våghalsiga i sitt försvarsspel och vi hade som taktik att försöka straffa dem med ett rakt och tidigt spel. Det vill säga att snabbt få upp bollen bakom deras backlinje.

– Jag tycker vi lyckades exemplariskt med det i 70 minuter, vi följde matchplanen till punkt och pricka.

Första halvlek var från läktarplats en fantastisk tillställning – hur högt rankar du den halvleken?

– Det var utan tvekan vår bästa halvlek så här långt i år och matchen fram till sista tjugo minuterna var vår bästa i år. Vi lyckas väl med vårt presspel och låser dem till en kant. Det förhindrar att de får igång sina krossbollar, vilket de vill få till. En annan aspekt var att vi vann många andrabollar och som jag redan sagt, vi lyckades med vårt raka direkta spel.

– Förutom målen hade vi bud på många fler mål, så vi är väldigt nöjda med halvleken.

Hur resonerade ni i halvtid?

– Det var väl inte så mycket att säga. Vi ville bara gå ut och fortsätta. Pressa så mycket som möjlig och gör på samma sätt som i första. Naturligtvis blir det alltid små taktiska småkorrigeringar. Vi pratade också om att försöka få till det tredje målet som nog skulle punktera matchen.

Om vi ska säga något om första delen av andra halvlek.

– Vi har kollat igenom halvleken nu i efterhand. Det är en bra första del, vi har flera solklara mållägen. Inte minst jag har två jättechanser som borde gett utdelning, vi borde haft 3-0 i början av andra halvlek.

Vad hände vid 1-2 målet?

– Det lustiga är att när vi tittar på video i efterhand så ser man att vi faktiskt fortsätter att trycka på. Vi har ett bra läge strax efter deras reducering. Sen på något sätt från ingenstans kommer 2-2-målet och sen i anfallet direkt efteråt får de in 3-2.

– I det läget får jag nog säga att vi tappar tron på oss själva och rytmen i vårt spel. Varför det blir så här är svårt att säga. Det blev väldigt tufft där och då och det känns helt hopplöst i kroppen när 3-2 målet kommer. Det är förstås väldigt mycket extra surt när vi spelat så fin fotboll fram till för bara några minuter sen.

Till slut blev det 5-2 – vad sa ni till varandra efteråt?

– Vi sa väl inte så mycket alls. Ingen kan ju må bra efter något sånt här – vi förstod knappt vad det var som hänt. På det hela taget deppade vi nog mest.

Du hade några hårda ord att säga om laget i Discoverys sändning efter matchen

– Ja, så blev det. Det var mycket känslor i mig när jag kom till intervjun. VSK betyder otroligt mycket för mig och jag vill så gärna lyckas med det här laget. Jag vill verkligen inte vara i en bottenstrid utan på övre halvan i serien. Det vår så himla surt med förlusten när vi spelat så bra.

– Jag sa några saker som man absolut inte ska säga som företrädare för laget och för klubben. Det blev helt fel ord som kom ur mig och jag vill be om ursäkt till alla för detta. Det jag kan säga är att som orden föll verkligen inte speglar den jag är eller försöker vara. Det är inte acceptabelt att säga såna saker och det kommer inte att upprepas.

– Samtidigt vill jag också säga att det jag sa som handlade om lagets prestation står jag för. Vi måste höja vår mentalitet. Som grupp behöver vi hitta ett sätt att vinna den här typen av matcher, sånt här får bara inte hända. Vi är skyldiga alla fansen och alla som stöttar oss så mycket mer än det vi visade de sista tjugo minuterna i lördags.

Hur har ni resonerat inom laget hur ni ska ta er vidare från det här och se till att det inte händer igen?

– Ja, en konkret sak är att vi måste samla ihop laget direkt efter ett reduceringsmål, forma en ring och se till att påminna oss om att vi gör det här tillsammans som ett lag och ge varandra energi, trots att det kanske känns tungt. Vi måste stötta varandra och vara positiva i tanke och handling. Vi vet vad vi kan och vi har också visat alla hur bra vi kan spela när vi är som bäst. Nu måste vi börja få ihop det i nittio minuter, säger Simon avslutningsvis.

Vi tackar lagkaptenen för intervjun och önska lycka till i helgen då laget spelar bortamatch mot Trelleborgs FF.