Lagkaptenen om lördagens viktiga match

Bra spel och en radda segrar för VSK Fotbolls herrlag på senare tid.
Nu väntar en ny viktig match för laget.
– Det har varit flera ”kniven-mot-strupen” matcher senaste tiden och givet hur det ser ut i tabellen blir det här en till, säger lagkaptenen.

Hur är läget i truppen tycker du som lagkapten?

– Stämningen är jättebra. Vi har spelat bra fotboll under en längre tid, även om vi inte alltid fått med oss resultaten i alla matcher. Senaste tiden har också det kommit så just nu är allt på topp och det är väldigt roligt att vara fotbollsspelare.

Det är en viktig match imorgon mot Örgryte – det är en jämn serie och risken för kvalspel finns fortsatt där trots tre raka segrar.

– Så är det och nog trodde jag att om vi vann de tre matcher som vi vunnit på slutet så skulle vi vara på hyfsat säker mark. Men alla lag slår alla så nu har vi en ny match som betyder väldigt mycket.

– Det kommer bli en kamp på planen mot Örgryte. Vi har gott självförtroende men det har de också – jag tror på en tuff och bra match.

Det kommer vara mycket folk på plats som hejar på laget – hur kommer ni att ta er an matchen – blir det som hemmapremiären 2016, vansinnesoffensiv och 200 målchanser och hoppas på att Anton gör lika många fantomräddningar som då fast för oss den här gången?

– Hahahaha – nä, så blir det inte. Vi jobbar metodiskt och taktiskt. Sen tycker jag personligen att det bara är kul när det kommer mycket folk, det är något jag triggas igång av. Jag kan vara lite mer pirrig inför matchen men sen när man kommer ut är det mycket roligare att få spela inför en stor publik. Det är något helt annat än att spela för några hundra eller som under pandemin, nästan ingen.

– Hela laget ser fram mot den här matchen och att det blir mycket folk som kommer och tittar.  

Avslutningsvis – du får tippa matchen – hur går det?

– Jag tror det kommer bli en jämn match som avgörs i straffområdena och där ska vi förhoppningsvis vara starkare än Örgryte, säger Simon som avslutning.