Lagkaptenen om läget · Nya tränaren · ”Mycket glädje på planen”

Damlaget slutade tvåa i årets serie bakom lokalkonkurrenten Gideonsberg. Nu tar laget sats mot nästa års serie och det sker med en ny tränare vid rodret.

Vi hörde efter med lagkapten Thea Nilsson om läget i truppen just nu och vad man kan ta med sig från den säsong som gått.

Trots att julen närmar sig med stormsteg är det ingen vila för damlaget – det tränas på, fyra gånger i veckan närmare bestämt.

– Vi hade ledigt några veckor direkt efter att serien var färdigspelad. Sen har vi varit igång med träning, tre fotbollspass och ett fyspass varje vecka. Vi håller på någon vecka till, sen blir det ledigt över jul och nyår, säger Thea Nilsson.

Säsongen slutade för ett tag sedan – när du nu tänker tillbaka på den med lite perspektiv – hur går tankarna då?

– Jag tycker att man kan säga att vi som lag gjorde en bra säsong, vi kom trots allt tvåa i serien och det är inte dåligt på något sätt. Sen ville vi så klart vinna och gå upp men totalt sett var det en bra säsong.

Har du några tankar om varför det inte räckte hela vägen?

– Det enkla svaret är väl att Gideonsberg var bättre än oss. De vann båda seriematcherna mot oss och då räckte inte våra prestationer i de andra matcherna till för att vinna serien.

– Vi hade också lite otur med ganska många skador över hela säsongen. Det är ingen ursäkt men sånt kan förstås påverka hur vi presterade, konstaterar lagkaptenen.

Om du får sätta betyg på lagets prestation (1-5)

– Då säger jag en fyra. En solid insats som vi hoppades skulle räcka hela vägen.

Vad säger du om din egen säsong?

– Den blev inte alls som jag tänkt mig. Jag var skadad hela första halvan av säsongen och kom tillbaks precis innan uppehållet. Jag var nöjd med hösten när jag kunde spela men förstås hade jag varit mer nöjd om vi vunnit serien.

Betyg?

– Givet hur allt var för mig den här säsongen så får det bli en trea.

Just nu är vi inne i damernas silly season där spelare mellan 15/11 till den 15/12 kan byta klubb utan att lämnande klubb kan ha några synpunkter. Hur ser läget ut i truppen just nu?

– Det är bara några dagar kvar nu av fönstret och vi har tappat någon spelare och fått in någon så här långt. Vi har även haft provspelare med på träningar så jag gissar att det kommer hända något mer innan fredag.

– Jag tycker att det ser bra ut i truppen och lite spelarrotation kan vara bra – jag tror det blir bra till slut, säger Thea Nilsson och fortsätter:

– Vi hade en väldigt ung trupp den här säsongen och många gjorde sin debut som seniorspelare. Nu är alla ett år äldre och med mer erfarenhet, det tycker jag talar för att vår trupp kan växa ytterligare på och utanför planen.

En ny tränare är också klar för laget.

– Jag tror det kan bli riktigt bra med Markus (Lindberg) – just hans förmåga att utveckla laget och de individuella spelarna tror jag är viktigt i ett så här pass ungt lag.

Den sjunde januari är det gemensam träningsstart med herrlaget framför supportrarna och andra Grönvita.

– De är alltid lika kul. Kul att komma igång med säsongen och väldigt kul att få starta upp framför supportrarna tillsammans med herrlaget. I år blir det också lite extra då det är Markus första träning som ny tränare. Den dagen är något att se fram emot.  

Avslutningsvis, vad ska vi ha för förväntningar på laget nästa år tycker du?

– Jag tycker förväntningarna på oss ska vara att vi ska spela en riktigt fin fotboll. Den kommer säkert att bli annorlunda än tidigare med en ny tränare som styr. Alla som kommer på våra matcher kommer se mycket glädje på planen och så hoppas vi att vi får bra resultat med oss, säger lagkaptenen som avslutning.


Snart är julen här – se till att köpa årets julklapp – ett säsongskort i Allsvenskan 2024. Du vet väl att entré till damlagets alla hemmamatcher ingår om du köper kortet. Slå till idag!