Lagkaptenen: Nu har vi en bra chans att gå vidare

VSK Fotboll spelar 0-0 mot Halmstads BK på bortaplan i Svenska cupens andra gruppspelsomgång och har nu avancemang till slutspelet i egna händer. Fina förutsättningar onekligen. Vi tog och ringde upp lagets lagkapten Sean Sabetkar och frågade hur han såg på matchen och det som komma skall.

Sean – grattis till oavgjort i dagens match, det är inte så ofta som man gratulerar till ett oavgjort resultat.

Tack – det blir en enkel resa hem nu när vi fått med oss poäng från Halmstad. Vi hade förstås hoppats på tre poäng men vi får trots allt vara nöjda med oavgjort, säger Sean.

Ja, precis – hur går tankarna nu med oavgjort i bagaget?

– Vi är som sagt nöjda med en poäng och att vi håller nollan. Jag kan tycka att domaren borde blåst för kanske två röda kort för HBK, det hade säkert ändrat matchbilden om det hade skett. Men det är en jämn match och vi får väl inte inledningsvis till det vi vill göra med presspelet och så vidare, säger Sean.

Hade ni någon särskild taktik inför den här matchen?

– Nej, det skulle jag inte säga. Vi har hittat vår identitet och vi ser till att spela efter våra principer, oavsett motstånd. Vi blir allt säkrare i vårt sätt att spela och vi är riktigt tunga att möta, som HBK fick känna på idag.

Jag vill också ge en stor eloge till våra anfallare som jobbar stenhårt i presspelet, det hjälper verkligen oss längre ned i planen,  konstaterar lagkaptenen.

Det var två debutanter i tävlingssammanhang i dagens startelva, vad har du att säga om deras prestationer?

– Jag är otroligt nöjd med deras prestationer. Gustaf känner jag sen gammalt och vet vad han går för, men det är roligt att se hur han fick till det så bra idag. Samuel gör det också jättebra på kanten och hittar rakt in i hur vi spelar och bidrar fint till spelet från sin position.

Det som kan sägas att med alla unga hungriga spelare i truppen så höjs nivån över lag och alla får se till att göra bra prestationer. Vi har fått till en härlig dynamik i gruppen, säger Sean.

Så vad händer nu – en match kvar i gruppspelet

– Vi har en skön träningsvecka framför oss nu, där vi kan njuta någon dag men sen måste vi tillbaka till fokus på nästa uppgift. Det är ju också så att vi måste ta det som hänt i de här två matcherna med en nypa salt, det är februari och långt kvar till serien startar som är vårt huvudmål, säger Sean och fortsätter:

– Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge men vi har saker vi måste träna vidare på för att göra en riktigt bra match mot GAIS, så det ska vi se till att göra i veckan, säger Sean.

Några sista ord?

– Vi vill få till det mot GAIS så vi gnuggar vidare och ser till att ha kul på vägen, säger lagkaptenen avslutningsvis.