Kryss på bortaplan mot serieledarna – skyttekungen om målet ”tog i allt vad jag kunde och hoppades på det bästa”

VSK Fotboll gjorde en fin prestation på bortagräs mot serieledande Halmstads BK. Ledning direkt i andra halvlek för VSK och kvittering på stopptid för HBK. Just nu känns det bittert, säger målgöraren Viktor Granath.

VSK hade på papperet årets tuffaste uppgift framför sig när man klev in i solgasset på Örjans vall. Bortamatch mot serieledarna som inte förlorat på fem matcher och med tjugofem poängs skillnad mellan lagen i tabellen.

Det gick inte att se på planen. VSK gjorde en stark första halvlek och spelade jämt med HBK. Grönvitts bästa chans i första halvlek var ett fräsande skott som gick strax över – signerat Martin Gambos.

– Vi spelade två snäpp bättre i den här matchen jämfört med senast, säger Viktor Granath. Vi gjorde en väldigt bra första halvlek.

Det var kamp och ställningskrig ute på planen där de grönvita mannarna inte gav motståndarna någon tid med bollen och som en följd uteblev de heta målchanserna i halvlek nummer ett.

– Vi är bra – speciellt defensivt, konstaterar skyttekungen.

Halvlek nummer två hann knappt starta förrän Viktor Granath hade dundrat in sitt fjortonde mål för säsongen.

– Det var ett bra anfall och jag fick en fin boll av Daniel Ask som jag tog emot felvänd. Jag tänkte inte så mycket utan vände bara om och drog till bollen så mycket jag kunde och hoppades på det bästa. Det gick bra, säger Viktor Granath.

– I halvtid pratade vi om vilka ytor vi ska spela bollarna emot och det här var en av de ytor vi sagt att vi skulle jobba med – så det funkade bra.

Andra halvlek fortsätter i stort som den första med kamp över hela planen och fräna dueller.

– Vi går för 2-0 och jag tycker vi har lägen för att få in vårt andra mål. Tyvärr så får vi inte det.

Martin Gambos var den som var närmast att göra mål för Grönvitt. I ett helt rent läge skjuter han ett hårt skott strax över ribban. I en annan sekvens kontrar Martin mycket snyggt efter en HBK-hörna. Han kommer helt fri redan på egen planhalva men passningen till Simon Johansson högre upp i planen blir inte så bra att Simon kan förvalta läget.

HBK tog över matchen mer och mer vartefter tiden gick. Det dröjde dock till fyra minuter in på stopptid innan kvitteringen kom.

– Det är lite bittert att vi inte lyckades hålla undan idag – men vi gör en riktigt bra match, konstaterar Viktor Granath.

Mer om matchen

• Viktor Granath svarade för mål nummer 14 och är nu ensam skytteligaledare i Superettan. Alexander Johansson i HBK som han tidigare delade ledningen med kom inte närmare idag än en nick i stolpen.
  • Grönvitt är ett spöke för HBK i år. Det var andra gången för säsongen som det grönvita manskapet förstörde en lång segersvit för HBK.
  • Vi kan konstatera att Michal Pawlik gjorde sin första start i den grönvita tröjan och gjorde det med bravur. Vi fick se ett tufft duellspel från hans sida som gång på gång sinkande motståndarna.
  • VSK höll spelet uppe väl i båda halvlekarna, det var inte förrän sista kvarten som HBK tog över allt mer.
  • Alex Douglas saknades i dagens match på grund av den smäll mot huvudet han åtdrog sig i senaste matchen. Han har dock kunnat börja träna lätt.
  • I dagens match spelade Herman Magnusson som mittback. Han gjorde en väldigt fin insats även på den positionen och stoppade HBKs anfall ett otal gånger.
  • Stopptiden i andra halvlek var åtta minuter men kändes som åttio.
  • Målskytten i HBK Mikael Boman uttryckte i sändningen efter matchen att han är förvånad över att VSK ligger där de ligger i tabellen – givet hur svåra matcher HBK haft mot Grönvitt.

Halmstads BK–VSK Fotboll 1–1 (0–0)

Målen: 0–1 (46) Viktor Granath, 1–1 (90) Mikael Boman.

Målvakt: Anton Fagerström.

Backlinje: Theodore Rask, Herman Magnusson, Pedro Ribeiro (81).

Mittfält: Daniel Ask, Olle Edlund (73), Michal Pawlik (87), Martin Gambos (73), Simon Gefvert,

Anfall: Viktor Granath, Simon Johansson (81)

Ersättare: Max Larsson (81), David Burubwa (73), Marcus Degerlund (81), Viktor Prodell (87), Dusan Jajic (73), Jakob Lindahl, Elis Wahl (målvakt).