Klart: William Videhult lämnar VSK

VSK Fotboll och William Videhult är överens om att bryta avtalet. Den 20-årige anfallaren gör en permanent övergång till Piteå IF.

William Videhult lämnar VSK Fotboll för en permanent övergång till Piteå IF.

William Videhult, 20, debuterade i VSK redan som 15-åring hösten 2018 med ett inhopp hemma mot Linköping City, då han bytte av Karwan Safari i den 93:e minuten. Ett år senare skedde debuten i Superettan under Thomas Gabrielssons ledning med två minuters inhopp borta mot Trelleborg.

Det första tävlingsmålet för IK Oden-produkten kom våren 2021 i hemmamötet med Vasalund i Superettan då ”Wille” tog sig förbi Kebba Ceesay och via en försvarare sköt bollen i nät. Sammanlagt blev det 44 serie- och Svenska cupen-matcher och ett mål i den grönvita tröjan.

Nu har William Videhult valt att ta steget till Piteå IF i Ettan Norra, dit han var utlånad under säsongen 2022.

VSK Fotboll önskar William Videhult stort lycka till kommande säsong!

Så här säger Wille om övergången:

– Vill rikta ett stort tack till alla fina människor som jag fått dela dagarna med under min period i Grönvitt. Minnen och relationer jag kommer att bära med mig för alltid. Från att kolla på VSK som barn till att spela framför alla supportrar har betytt oerhört mycket varje gång jag äntrat planen. Kommer givetvis försöka följa alla VSK-matcher framöver och kan definitivt säga att det bara är en tidsfråga innan flera stöter på mig i klacken på Iver Arena kommande säsongen.

Så här säger Kalle Karlsson, huvudtränare, om övergången:

– ”Wille” var tydlig med att han ville stanna i Piteå och både vi och han tycker att det är en bra utvecklingsmiljö för honom under nästa säsong. Han är i ett viktigt karriärskede där han behöver starta varje vecka för att ta nästa steg. Som västeråsare kommer han alltid ha ett extra värde för oss så vi hoppas att han fortsätter utvecklas och kan komma tillbaka till Grönvitt någon dag. Så för oss är det inget ”farväl” utan förhoppningsvis ett ”på återseende”.