Klart: Viktor Granath lämnar VSK Fotboll

VSK Fotboll och Halmstads BK har gjort klart om en övergång av Viktor Granath.

Viktor Granath lämnar VSK Fotboll och kommer nästa säsong att representera Halmstads BK.

Viktor Granath, 28, värvades till Grönvitt i januari för ett år sedan efter en stark säsong i Ettan södra med Skövde AIK. Även om anfallaren pangat in 24 mål när Skövde tog klivet upp i Superettan så var det nog få som trodde att han skulle kunna upprepa bedriften i Superettan. Inte minst då han ådrog sig en knäskada på sin första träning med VSK och missade två månader av försäsongen.

Men när Viktor Granath väl fått upp farten i landets näst högsta serie var det inga försvarare som kunde stoppa honom. Till slut blev det 24 mål – igen – vilket är nytt målrekord i Superettan. Den sista fullträffen var den välplacerade nicken som fastställde 2–0-segern i sista seriematchen hemma mot AFC Eskilstuna.

Viktor Granaths målproduktion var en starkt bidragande orsak till att VSK återigen levererade en stark höst och räddade kontraktet. Han valdes till månadens spelare i serien både i augusti och september. När säsongen var över fick han såväl priset som årets anfallare som priset till årets spelare i Superettan. Han krönte sitt fantastiska 2022 med att även kamma hem VLT-priset för länets främsta idrottsprestation.

Efter säsongen har det varit en hel del rykten om anfallaren. Nu har VSK nått en överenskommelse som innebär att klubben säljer Viktor Granath till Halmstads BK i Allsvenskan.

VSK Fotboll vill tacka Viktor Granath för hans insatser i VSK-tröjan och önska ett stort lycka till i den fortsatta fotbollskarriären!

Viktor Granath: ”För ett år sedan kom jag till en klubb som trodde på mig och det är jag evigt tacksam för. Det har varit ett minst sagt speciellt år för mig med skada på första träningen till ett målrekord som vi ALLA har bidragit till. Jag vill tacka alla mina fina lagkamrater, tränarstab, Kurre och Fehmi och alla underbara supportrar. Jag kommer att följa VSK så ofta jag kan och jag vet att det kommer att blåsa positiva vindar på Iver Arena 2023!”

Magnus Breitholtz, vice ordförande: ”Magnus Breitholtz, vice ordförande: ”Viktor Granath har bidragit enormt till VSK Fotboll under det år han varit hos oss, både på och utanför planen. Han har varit en förebild och varit den bästa av ambassadörer för klubben. I och med försäljningen har klubben kunnat förlänga med viktiga spelare och fortsätta att utveckla verksamheten på flera plan. 

Försäljningen innebär dock inte att vi gör andra satsningar utan målet är fortsatt en hållbar klubb. Om vi tillsammans vill att klubben ska ta kunna satsa vidare och ta nästa steg behövs ett utökat finansiellt engagemang från näringslivet och ökad ideell delaktighet från boende i Västerås. 
Enbart tillsammans kan vi ta nästa steg.”

Kalle Karlsson, manager: ”Viktor Granaths säsong 2022 i VSK-tröjan kommer den här stan minnas i många år framöver. Från lång skadeperiod på försäsongen till ett fenomenalt målrekord och pris som Superettans bästa spelare. Viktor har varit otroligt fokuserad på att utveckla sig varje dag i träning och det är häftigt att en karriär kan ta fart på det här sättet så sent. Han har alltid varit lojal och vid sidan av alla mål har han också tagit jobbet för laget i alla lägen. Han lämnar klubben med våra varmaste lyckönskningar och vi lägger nu all kraft på att hitta en bra ersättare!”