KLART: Viktor Granath ansluter till VSK

Han gjorde succé som målgörare i Skövde AIK under förra säsongen och var en bidragande orsak till att klubben avancerade till Superettan.
Nu har Viktor skrivit på ett tvåårskontrakt med Grönvitt.
– Jag har haft en fantastisk säsong i Skövde AIK men också känt att det var dags för ett miljöombyte. När VSK hörde av sig kändes det helt rätt för mig att skriva på för klubben, säger Viktor.

Vi tog ett snack med Viktor på tisdagseftermiddagen precis efter att han meddelat sin gamla klubb att han lämnar dem efter sju år för spel i VSK.

Viktor Granath – Bild från Skövde AIKs hemsida

Hej Viktor, hur känns det att vara klar för VSK?

– Det känns jättebra så klart. Inför varje gång man sitter på utgående kontrakt blir det en speciell känsla där man står och funderar på vad nästa steg ska bli och vilken klubb man ska spela i. Nu är det klart med VSK och det känns jätteskönt att det är klart och att jag vet vart jag ska spela.

Varför blev det VSK för dig?

– Efter säsongen hade jag ett längre snack med agenten om vilka alternativ som fanns för mig. Jag har haft en fantastisk säsong i Skövde, så det kanske hade varit lätt att fortsätta där. Samtidigt kände jag att jag varit där i sju år och att det nog var dags för ett miljöombyte. Faktum är att jag kände så redan inför föregående säsong men jag blev kvar och det blev ju bra ändå. Men nu kände jag verkligen att det var dags för något nytt.

– Jag tycker VSK har presenterat ett intressant upplägg med ett bra arbets- och spelsätt som lockar mig. I mina samtal med Kalle inser jag att han har bra koll på mig som spelare och kunde ge mig beröm men också saker han tycker jag behöver förbättra. På det hela taget känns det här som en bra övergång till en bra klubb.

Har du någon koll på VSK?

– Jag följer Superettan rätt noggrant och sen är ju Samuel (Sörman) och Amer (Ibrahimovic) i klubben och de känner jag ju. I övrigt har jag sett några matcher men mer än så är det inte.

– Sen är ju min känsla att det är en fin gammal fotbollsklubb med många supportrar som bryr sig om klubben och hur det går på och utanför planen.

Har du varit i Västerås tidigare?

– Ja, jag spelade handboll i yngre år och då var vi i Västerås på Irstablixten och spelade, men mer än vad jag upplevde där vet jag inte om staden.

Tillbaka till fotbollen – kan du beskriva din fotbollskarriär så här långt?

– Jag började min fotbollskarriär i en liten klubb som heter Tymer IF som finns i ett litet samhälle utanför Skövde. Jag spelade där tills jag var 18 år. När jag var i 15-års åldern fick jag börja spela med A-laget. Sen gick jag till Ulvåkers IF i Div 4. Där var jag ett år innan det var dags för Tibro AIK där jag spelade ytterligare ett år. När jag var 20 blev jag värvad till Skövde AIK och där har jag spelat de senaste sju säsongerna.

– I Skövde har jag varit med om att spela upp dem från Div 2 till Superettan, det har varit en rolig resa.

Vad tror du att du kan du bidra med till VSK?

– Jag vill inte prata om hur många mål eller något sådant. Det Kalle vill ha av mig är stenhårt arbete i 90 minuter och det är jag van vid, det är så jag spelar min fotboll. Om man ger 100% i arbetsinsats och tror på det man gör brukar utdelningen komma i form av mål och assist. Jag hoppas så klart att jag kan bidra med mål och poäng till laget.

Avslutningsvis – på måndag drar träningen igång på Iver Arena – kommer du att vara med då?

– Ja, det räknar jag med. Jag har inte stämt av det med tränarna men jag är inställd på att vara med när vi drar igång inför fansen som jag förstår det, det blir kul, säger Viktor avslutningsvis.

Vi hälsar Viktor välkommen till Grönvitt och ni som vill se honom i aktion och höra honom bli intervjuad ska komma på premiärträningen på måndag 10/1 kl 17.00 på Iver Arena då herr- och damlaget kickar igång säsongen med en gemensam träning inför publik.