KLART: Umit Aras ansluter till VSK Fotboll

På tisdagens presskonferens stod det klart att VSK Fotboll värvat den 27-årige mittbacken Umit Aras. Senaste klubbadress är Dalkurd FF. Kontraktet sträcker sig över två säsonger.

Mittbacken Umit Aras klar för VSK Fotboll. Kontraktet är skrivet på två år.

I klubbens livesänding från presskonferensen berättar Umit att han gångna säsongen spelat i Dalkurd som mittback. Före det har han bland annat spelat i GUSK och Håbo FF i lägre divisioner. Vidare säger han att han tagit det långa vägen och inte fått något gratis i sin karriär.

Umit säger att han tror att fotbollen som VSK spelar kommer att passa honom bra och att han har bra koll på laget och spelarna, efter att ha mött VSK vid flera tillfällen under året.

På frågan om vad han tror att han kan tillföra svarar Umit – ”lugn”.
– Jag är en lugn person som är trygg i mig själv och jag tror att det är det jag kan bidra med på planen och i omklädningsrummet.

Huvudtränare Kalle Karlsson flikar in och säger att Umit kan bidra med bra försvarsspel runt eget straffområde och att han är stark i duellspelet. Vidare avslöjar Kalle att Umit var bäst i Superettan under säsongen på att blocka skott per nittio spelade minuter. Ytterligare positivt är Umits ledaregenskaper, enligt Kalle Karlsson.

Vi hälsar Umit Aras välkommen till VSK Fotboll