KLART: Philipp Strompf ansluter till VSK

VSK Fotboll förstärker i försvaret. Tyske Philipp Strompf, 25, senast i Eintracht Braunschweig, har signerat ett avtal för resten av säsongen med Grönvitt.

Philipp Strompf kom fram som ungdomsspelare i Karlsruher SC, gick vidare till Astoria Walldorf i Regionalliga (fjärdenivån) innan han skrev på för TSG Hoffenheim. Där hade han bland annat en viss Julian Nagelsmann som tränare i U23-laget.

Från Hoffenheim tog han inför säsongen 2021/22 steget till Eintracht Braunschweig som via en av de två direktplatserna tog sig upp till 2. Bundesliga. I andraligan hann Philipp Strompf starta fyra matcher innan en höftskada gjorde att han missade stora delar av säsongen. Sedan i mars har 25-åringen varit tillbaka i träning. I somras löpte kontraktet ut med Braunschweig och nu fortsätter karriären alltså i VSK Fotboll. Han blir den första heltyska spelaren som representerar VSK:s herrlag (Tobias Gimpel med tysk pappa gjorde några matcher för Grönvitt åren 1999/2000).

Avtalet med Philipp Strompf är skrivet på resten året.

Philipp Strompf:

– Jag är glad och förväntansfull och ser fram emot att lära känna laget och supportrarna. Jag tycker om att spela offensiv fotboll där man pressar högt så jag tror att spelsystemet passar mina egenskaper perfekt.

Kalle Karlsson, manager:

– Vi har letat länge och väl efter en förstärkning på mittbackssidan. I Philipp får vi en fysisk spelare, duktig i luftrummet och dessutom har han en bra vänsterfot. Vi tror att han kommer att komplettera vår försvarsuppsättning på ett bra sätt.

Vi hälsar Philipp välkommen till VSK Fotboll