Klart: Pedro Ribeiro förlänger med VSK Fotboll

VSK Fotboll skrev ett korttidskontrakt över försäsongen med Pedro Ribeiro. Nu står det klart att brassens avtal förlängs över sommaren.

Pedro Ribeiro var skadad i stort sett hela säsongen 2023 och gjorde endast ett inhopp i Superettan borta mot Gais i juli. Efter säsongen erbjöds mittfältaren ett kontrakt till 15 mars för att få chansen att komma i fysisk form.

Pedro Ribeiro har hoppat in i alla gruppspelsmatcherna i Svenska cupen och nu har 33-åringen accepterat ett förlängt avtal till sista juli.

Pedro Ribeiro kommer parallellt med fotbollsspelandet att matchas in i en klubbroll som ansvarig för sociala projekt inom VSK.

Pedro Ribeiro:

– Jag är väldigt glad över att få förlänga med VSK och fortsätta arbeta dagligen med denna otroliga grupp av spelare, tränarstab och klubbpersonal. Ser fram emot ett blomstrande 2024 där vi som klubb fortsätter att växa på och utanför planen.

Kalle Karlsson, manager:

– Det känns bra att vi förlängt avtalet och att Pedro samtidigt kan hjälpa klubben på andra sätt. Pedro fick ett bakslag med en lättare muskelskada när vi drog igång försäsongen, men han har gjort bra inhopp i Svenska cupen och vi har en tro på att han kan bli en viktig rollspelare för oss med sin erfarenhet och sina spetsegenskaper.

Magnus Breitholtz, ordförande:

– Efter att Pedro varit skadad en längre tid är det väldigt positivt att vi har kunnat hitta en lösning med honom över sommaren. Pedro är inte bara en fantastisk fotbollsspelare, utan också en person som helhjärtat står bakom klubbens värderingar och som vi ser kan bidra inom flera av klubbens verksamhetsområden. Vi är därför mycket glada att Pedro vid sidan om fotbollen kommer att jobba med olika sociala projekt kopplat till framför allt ungdomar.