KLART: Pedro Ribeiro förlänger med VSK

VSK Fotboll och Pedro Ribeiro är överens om en kontraktsförlängning över säsongen 2023.

Pedro Ribeiro i samspråk med en bollkalle i väntan på att få göra ett inkast under ett spelavbrott i en av årets hemmamatcher. Just inkast från Pedro var ett farligt anfallsvapen för VSK under säsongen. Nu är Pedro klar för sin fjärde säsong i den grönvita dressen.

Pedro Ribeiro kom till Västerås SK inför säsongen 2020. De två första åren drogs han med en del skadebekymmer, inte minst under 2021, men när han varit hel har han alltid varit en bärande spelare. Med sin bländande teknik och sin elegans har han charmat hemmapubliken på Iver Arena, oavsett om det varit som mittfältare eller som mittback. Nu står det klart att det blir en fjärde säsong i den grönvita dressen.

Pedro Ribeiro, som under hösten flyttades upp på mittfältet, gjorde i år tre mål (två på straffar) i Superettan. Under året fick Pedro ta över ansvaret för offensiva inkast som han utvecklade till ett farligt anfallsvapen. Vi lär få se mer av den varan under kommande säsong.

Pedro Ribeiro om förlängningen med VSK:

”Jag är glad över att stanna i en klubb som känts som ”hemma” under de tre senaste åren. Jag tror att det här laget kan uppnå stora saker och jag ser verkligen fram emot 2023”.

Kalle Karlsson, huvudtränare, om Pedros förlängning:

”Det känns jättebra att Pedro stannar i VSK. Han vet om att han är väldigt uppskattad här av tränare, medspelare och supportrar och han har visat en stor vilja att stanna i VSK trots intresse från andra klubbar. Han var en starkt bidragande orsak till den fina hösten och till nästa år hoppas vi att få se honom fortsätta på samma fina kurva där han avslutade säsongen”.