Klart: Olle Edlund förlänger sitt kontrakt med VSK Fotboll

Han gjorde succé i höstas från sin mittfältsposition.
Nu förlänger Olle Edlund kontraktet och blir västeråsare.
– Jag trivs bra i VSK och jag är sån som person att om jag trivs ser jag ingen anledning att flytta på mig, säger Olle.

Olle värvades in till VSK inför säsongen 2021 och kom då närmast från IK Frej. Efter en del skadeproblem under våren tog Olle en startplats på det centrala mittfältet under hösten och gjorde stor succé i sin nya roll.

Hej Olle, berätta om vad du och klubben har kommit överens om.

– Vi har kommit överens om att förlänga mitt kontrakt. Jag hade ursprungligen ett tvåårskontrakt men det har nu förlängts ytterligare ett år och löper nu till utgången av 2023.

Då antar vi att du trivs i VSK om du förlänger kontraktet.

– Ja, jag trivs jättebra i VSK och det känns helt i sin ordning att förlänga kontraktet. Jag är sån som person att om jag trivs med något så ser jag ingen anledning att flytta på mig eller göra något annat.

– Det var ett lätt beslut att fatta. Jag tycker att vi har en kul och bra grupp som går åt rätt håll. Det känns bara bra att vara med och fortsätta den här resan.

– Jag och min flickvän blir västeråsare från första februari. Då flyttar vi till Västerås från Stockholm.

Om du får summera ditt första år i klubben, vad skulle du vilja säga då?

– Jag tycker att jag kom till en bra träningsmiljö och till ett bra lag. Sen drabbades jag av en fotskada som höll mig borta i två månader och bromsade upp för mig att få speltid. Men jag har inte tänkt så mycket på det utan kört på och jag vet att det är små marginaler i fotbollen och att man kommer få chansen. Jag tycker man kan säga att jag fick chansen under hösten och tog den.

Det kan man verkligen säga – vad skulle du säga gjorde att det gick så bra?

– Tränarbytet innebar för egen del att jag nog gynnades, men hela laget spelade bra och vi drog åt samma håll så jag är nöjd med hösten för egen del och hur vi fick ihop det i laget.

Du kom in och spelade som central mittfältare i en mer defensiv roll än vad som du tidigare spelat i – hur ser du på din roll och vad är det för instruktioner du har från tränarna?

– Jag spelar som en av tre mittfältare något mer neddragen än övriga två. Det innebär mer försvarsspel som jag inte riktigt tränat på så mycket tidigare. Det var väl lite av en chansning av Kalle att sätta mig där. Ingen av oss visste väl riktigt hur det skulle gå.

– Uppdraget är att vara en länk mellan backlinje och mittfält och eftersom laget är mer passningsorienterat under Kalle blir det att många bollar går via mig från backlinjen.

– När jag väl fått bollen från backlinjen har jag egentligen inga instruktioner mer än att spela bollen framåt så att vi inte hamnar under press från motståndarnas forwards. Vi spelar ju med wingbacks och de vill vi ha med i anfallen så många bollar hamnar hos dem, men jag är fri att söka de passningsvägar som finns och kommer till i spelet.

Vad tar du med dig från ditt första år i klubben?

– Jag tar med mig att i min roll jag har nu behöver jag jobba med försvarsspelet, att bli starkare, mer fysisk i det defensiva arbetet. Sen behöver jag orka hela matcherna. Jag märkte i höstas att jag i vissa matcher mattades de sista 15 minuterna. Jag behöver orka hålla intensiteten uppe i 90 minuter. I övrigt tycker jag nog att vi ska köra på och bygga på det som vi jobbade med under hösten.

Vad tycker du vi som står bredvid och tittar ska förvänta oss av laget i år?

– Jag tycker de som följer oss ska vara spända och taggade inför säsongen. Förhoppningsvis får vi till en bra start och sen tar vi det därifrån. Som lag ska vi förstås fortsätta bygga på och utveckla det vi började med i höstas.

– Vi kände i höstas att vi spelar jämnt med de bästa lagen i serien, så vi har bra självförtroende och bra känsla i laget. Sen är det en serie som inte går att sia om men vi har blicken framåt och lägger förra säsongen bakom oss. Får vi jobba en säsong med vårt spel så tror jag att det blir bra, säger Olle avslutningsvis.

Vi säger Grattis till Olle och hans kontraktsförlängning och önskar lycka till under säsongen.