Klart: Miguel Sandberg lämnar VSK Fotboll

VSK Fotboll har valt att släppa offensiva mittfältaren Miguel Sandberg, som är fri att söka en ny klubb.

Miguel Sandberg värvades till VSK inför säsongen 2022 från från FC Djursholms P19. Under debutåret blev det fyra starter och sju inhopp i Superettan, men utvecklingen hindrades av en skada då axeln hoppade ur led i mötet med Landskrona Bois i juli.

2023 inleddes på allra bästa sätt när Miguel Sandberg gjorde båda målen i träningsmatchen mot IFK Norrköping (2–0). I inledningen av Superettan spelade Miguel till sig en ordinarie plats i anfallet och gjorde mål i två raka matcher, borta mot Helsingborgs IF (1–0) och hemma mot Örebro SK (3–0).

En ny axelskada gjorde att Miguel återigen fick tillbringa tid på rehabcykeln. I augusti lånades han ut till Oskarshamns AIK i Ettan Södra.

I treårsavtalet fanns en klausul som gjorde att parterna hade rätt att bryta kontraktet, och det innebär att spelaren nu är fri att söka en ny klubb.

Vi tackar Miguel Sandberg för hans insatser i VSK-tröjan och önskar honom stort lycka till i den fortsatta karriären!

Kalle Karlsson, manager:

– Miguel har haft en fin utveckling under sin tid här, tyvärr har han drabbats av skador precis när han spelat sig till en plats i laget. Det är synd för han är en oerhört ambitiös och vass spelare. Nu när vi gått upp i Allsvenskan har vi valt att frigöra trupputrymme och då landade vi i den här lösningen.