Klart: Miguel Sandberg ansluter till VSK

Han har provtränat och spelat försäsongsmatcher för VSK.
Nu är det klart att Miguel Sandberg skriver ett treårskontrakt med klubben.
– Det är en lättnad och väldigt skönt att det är klart, säger Miguel.

Vi tog ett snack med nittonåringen precis efter att dagens andra träning avslutats.

Hej Miguel och grattis till kontraktet – hur känns det att vara klar för VSK?

– Det känns som en lättnad. Jag har provtränat flera veckor med laget och det är skönt att det blev klart. Jag ska också säga att det varit väldigt kul att träna på den här höga nivån.

Har du haft någon känsla för hur det har gått för dig under den här tiden i VSK?

– Jag har haft en väldigt öppen dialog med tränarna. De har bett mig finjustera saker i mitt spel och sen utvärderat hur det gått för mig. Jag tycker tränarna har skött det här bra.

Du har provtränat med andra klubbar i vinter – varför blev det VSK?

– Det känns verkligen som att VSK är en klubb där jag kan ta nästa steg i min karriär och utvecklas som fotbollsspelare. Jag ser och märker hur noggranna tränarna är. De kollar på träningar och matcher i efterhand och ger feedback till oss spelare så att vi kan utvecklas.

– Sen är det kul med fansen. Jag såg ju att det var VSK:are på plats i Norrköping nu senast. Det är imponerande att ta sig dit för en försäsongsmatch, tycker jag.  

Det är nog inte många i Västerås som vet vem du är som fotbollsspelare, kan du berätta.

– Jag började spela fotboll i Segeltorps IF (Huddinge kommun) när jag var liten. Min pappa var tränare där och jag spelade med det laget in i junioråldern. Vi var ett bra lag och vann SM för P15. Efter det splittrades laget och jag gick till Djurgården och spelade ett år där i deras akademi. Senaste tre åren har jag spelat i FC Djursholm, sist nu i deras P19-lag.

Vilken är din position och vilka spetsegenskaper skull du säga att du har?

– Jag är en offensiv spelare som spelat som offensiv mittfältare eller släpande forward. Vanligast är nog att jag spelar som släpande forward.

– Vad gäller spetsegenskaper tycker jag att jag är bra på att bryta motståndarnas försvarslinjer, med eller utan boll. Sen tycker jag att jag är ganska duktig på att skapa målchanser.

Vad är ditt mål med fotbollen?

– Jag vill spela så högt upp som möjligt i systemet. Men för att nå dit vill jag vara i en bra miljö, det är viktigt. För mig måste fotbollen vara rolig för att jag ska kunna prestera och då måste man trivas där man är. I VSK kommer jag att trivas, känner jag, och det var därför jag valde klubben.

Dina tidigare tränare i Djursholm (som vi pratat med) säger att du förutom att vara duktig på fotboll har en väldigt seriös inställning till fotbollen där du tränar mycket extra på egen hand och är väldigt fokuserad på att utveckla dig.

– Ja, det stämmer. Det finns så många duktiga fotbollsspelare så ska man lyckas måste man ta till allt som går för att man själv ska lyckas. Ofta är det de där sista procenten som avgör hur det går. Jag försöker se till att jag gör allt som är i min makt för att lyckas. Det blir mycket egen träning eller träningar med kompisar, utöver träningarna med laget.

Har du något smeknamn?

– Ja, jag kallas ”Migge”. Miguel är för långt och för krångligt för mina medspelare att skrika på plan, så ”Migge” är det som gäller.

Du bor i Huddinge förnärvarande – hur tänker du med att träna och spela i Västerås?

– Jag funderar på att flytta till Västerås, även om jag är väldigt van att pendla långa sträckor för att spela fotboll. Men det vore skönt att slippa det.

Vad gör du när du inte tränar och spelar fotboll?

– Ja, det blir väldigt mycket fotboll, det är helt klart. Senast året har jag dock bestämt mig för att hitta något annat intresse också. Just nu spelar jag padel och jag försöker läsa fler böcker, säger Miguel avslutningsvis.

Vi hälsar Miguel välkommen till Grönvitt och önskar honom lycka till.