KLART: Meriterad målvakt klar för Sportklubben

Efter 1,5 år i Allsvenskan och Örebro SK väljer nu målvakten Anton Fagerström att kliva på VSK-tåget i jakten på Superettan. – Man vill spela i ett lag och en klubb som vill någonting, säger Anton om VSK Fotbolls sikte på Superettan.

Efter 4,5 säsong i Nyköpings BIS och mestadels i division 1 flyttade Anton till Örebro för spel i ÖSK och Allsvenskan, där han har varit de senaste 1,5 åren. Men med lite speltid valde Anton att efter den gångna säsongen leta ny klubb.

– Jag kände att, kommer det ett bud från Allsvenskan så tackar man inte nej och jag kände då att jag var redo för något annat. Sen blev det inga matcher i Allsvenskan, men det har varit jätteutvecklande att få den träningen i den miljön med de spelarna och ledarna.

Varför väljer du att skriva på för VSK Fotboll?

– Jag är sugen på att spela matcher och hjälpa laget till Superettan. Västerås kan vara min bästa chans att spela i Allsvenskan och att vara med på resa dit, jag ser det som en rolig utmaning.

På sidan av planen håller Anton låg profil och gillar att ta det lugnt, kolla fotboll eller spela tv-spel, men på planen är han en helt annan.

– Även om jag inte gillar uttrycket så är jag en modern målvakt. Jag är bra med fötterna, bra i mitt offensiva spel med snabba igångsättningar, jag gillar att styra mina medspelare och så är jag även bra på linjen.

Under sina år hos ”Bissarna” i Nyköping har Anton mött VSK ett flertal gånger och det är en arena och ett lag han kommer ihåg väl.

– Jag har spelat mot VSK många gånger och det har alltid varit bra tryck på läktarna med mycket fans på plats, det är också ett stort plus innan man skrev på.

Klubben vill nå Superettan 2018, hur hanterar man den pressen?

– Det är bara kul. Man vill spela i ett lag och en klubb som vill någonting, som har en idé om framtiden och Superettan är det första steget.

Fakta
Namn: Anton Fagerström
Född: 6 december 1991
Position: Målvakt
Moderklubb: FC Gute
Tidigare klubbar: Nyköpings BIS, Örebro SK
Aktuell: VSK Fotbolls senaste nyförvärv
Kontraktslängd: 2 år

Dan Kiwii Persson