Läs mer..." />

KLART: Kalle Karlsson ny assisterande tränare i VSK Fotboll

VSK Fotboll har gjort klart med ny assisterande tränare inför säsongen 2020. Kalle Karlsson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 1+1 år med föreningen. 
– Det känns jättebra att få komma hem och jobba med det roligaste jag vet och i den klubben jag följt i hela mitt liv.

Kalle Karlsson återvänder till Västerås sedan flyttlasset gick till Stockholm för 14 år sedan för att följa den journalistiska drömmen hos Expressen och senare Aftonbladet.
Tränarkarriären tog fart 2002 med uppdrag inom IK Oden i division 5 för att sedan landa i division 2 med Karlbergs BK och sedan ta över Vasalunds IF i ettan 2017. Efter året i division 1 så återvände Kalle till Karlbergs BK där han för tredje gången lyckades ta dem till en kvalplats. Nu tar han alltså steget till VSK Fotboll i Superettan som ny assisterande tränare.

– VSK Fotboll har jag följt sedan barnsben från läktaren och sedan från distans men de senaste åren har det blivit än mer intensivt då jag varit tränare i klubbar i närliggande serier. Det ska bli jättekul och inspirerande att få komma hem och jobba i VSK Fotboll, säger Kalle Karlsson.

Thomas Askebrandsom är ny huvudtränare blir en ny bekantskap för Kalle även om de träffades som hastigast under ett träningsläger i Turkiet 2015.
– Vi har haft ett väldigt bra snack och vi känner båda två att våra egenskaper gör att vi kommer komplettera varandra väldigt bra. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med Thomas som besitter en enorm erfarenhet från elitfotbollen, fortsätter Kalle Karlsson.

– Vi känner oss väldigt nöjda med denna rekrytering. Kalle kommer med sina egenskaper komplettera ledarstaben och vi får in en ambitiös person som bidrar med kompetens i de delar vi har eftersökt, säger VSK Fotbolls sportchefRobin Blommé.

Vi hälsar Kalle Karlsson varmt välkommen till VSK Fotboll! 

Foto: Christian Enbom