Klart: Jesper Merbom Adolfsson ansluter till VSK Fotboll

Mittbacksbrist när lagkaptenen plötsligt lämnar.
Men redan dagen efter är ersättaren på plats.
– Det här ska bli kul, säger Jesper och konstaterar att det är Allsvenskan som är målet.

Hej Jesper och välkommen till VSK – hur känns det att vara klar för Grönvitt?

– Hej, det känns fantastiskt kul att få komma till VSK och fortsätta min fotbollsresa här. På många sätt är det en dröm som går i uppfyllelse men jag är inte nöjd med en dröm, nu vill jag framåt med VSK, säger Jesper.

Hur kom det sig att det blev VSK?

– Det har gått ganska fort. För ungefär en vecka sen fick jag klart för mig att det fanns intresse och sen har jag självklart pratat med Thomas (tränare) om hur han ser på mig och min roll i laget. Jag har fått en bra känsla utifrån samtalen och jag ser att det är ett ungt lag som jag tror att jag passar in i, säger den nysignade mittbacken.

Hur skulle du vilja beskriva din fotbollsresa så här långt?

– Jag är uppvuxen i Växjö och spelade min ungdomsfotboll i en liten klubb som heter Lessebo. När jag blev äldre blev det Kalmar FFs akademi. I samband med gymnasiet hamnade jag i AIK och i deras akademiverksamhet. Jag spelade i U17- och U19-lagen. Jag tränade även en del med AIKs A-lag och var med på ett träningsläger i Dubai med A-truppen.

–  Efter det blev det Motala AIF 2019 och Division 2. Jag var med och tog upp klubben i Ettan. Sen åkte vi tyvärr ur förra säsongen, säger Jesper.

Hur skulle du vilja beskriva dig som spelare?

– Jag tycker jag är bollskicklig och har bra passningsfötter. Förutom det är jag positionssäker.

Du har gjort lite mål också som mittback

– Ja, det har blivit några stycken. De flesta är nickmål och även om jag inte är jättelång (1.82) har jag bra spänst och timing som hjälper mig, konstaterar Jesper.  

Vad tänker du att du vill åstadkomma i VSK?

– Som alla spelare vill jag så klart spela. Nu i början är mitt jobb att höja konkurrenssituationen bland mittbackarna och ta det därifrån. Sen vill jag ta nästa steg med klubben och det är självklart Allsvenskan. Vi kanske inte kommer dit i år men min strävan är att vara här och bidra så mycket jag kan för att vi ska lyckas, fastslår nyförvärvet.

Du känner flera av VSK-spelarna – berätta

– Så är det absolut. Jag och Gustaf Lagerbielke och Claus Royo spelade tillsammans i AIK samtidigt. Faktiskt var det så att vi tre bildade backlinjen i AIKs U19-lag när vi spelade där.

Häftigt – då kanske det är dags för en återförening på planen i VSK!

– Hahaha – ja, det vore så klart jättekul, vi får se, det kanske blir så, säger Jesper och fortsätter:

– Sen har jag mött Olle Edlund när han spelade i Hammarbys U-19 lag och jag har också spelat mot Justin Salmon i träningsmatcher när han var i Karlslund. Och sist men inte minst mötte jag både Amer Ibrahimovic och Samuel Sörman förra året när de spelade i Skövde, så jag har lite koll på spelarna i VSK, fastställer Jesper.

Avslutningsvis, vad gillar du att göra utanför fotbollen?

– Jag gillar fotboll, när jag inte spelar kollar jag mycket på fotboll. Mitt andra stora intresse är kläder.

VSK har alltså värvat in ett modelejon?

– Hahaha – nä, det tror jag inte, men jag gillar i alla fall kläder, avslutar klubbens senaste nyförvärv.  

Vi frågar huvudtränare Thomas Askebrand om senaste nyförvärvet

– Jesper är den spelare som vi haft högst upp på vår interna värvningslista när det gäller mittbackar, så vi är jättenöjda att vi kunnat knyta honom till oss, säger tränaren och fortsätter:

– Han är en ung lovande mittback som fostrats väl i bra akademier. Jesper passar bra in i det sätt som vi spelar fotboll. Han är snabb och fysiskt och är inte rädd för dueller. Tekniken finns där med två bra fötter och han är en bra passningsspelare i det offensiva spelet.

Vi säger välkommen till Jesper och önskar stort lycka till