Klart: Jesper Gustavsson till VSK Fotboll

Ytterligare en roll förstärker organisationen kring A-laget. Jesper Gustavsson kliver omgående in i rollen som assisterande tränare med fysansvar.

Jesper Gustavsson kommer senast från Örebro SK:s akademi där han huvudsakligen haft ansvar över fysträningen med en assisterande roll inom fotbollen. Det var i samma stad han utbildade sig inom Idrottsvetenskap med en gedigen bakgrund inom klubbfotbollen. I samband med att Hans ”Hansken” Johansson lämnat VSK Fotboll kommer Jesper att komplettera tränarstaben med sin kompetens och erfarenhet inom fysträning. 

Jesper Gustavsson.

– Jag börjar jobba för en klubb och det slutar med att jag jobbar för människorna i klubben. Det är viktigt för mig att det blir bra, säger Jesper och fortsätter:
– Det känns klockrent att få vara här i VSK! 

Vad är fysträning för dig? 
– Jag anser att fysträning bör vara en naturlig del i fotbollen. Den är lika viktig som teknik, taktik och fysiologi för en fotbollsspelare och vi bör behandla fysträningen som en minst lika viktig del i det. För mig handlar fysträning om att bedrivas på ett sätt så att man utvecklar skadefria och explosiva fotbollsspelare. Men med explosiva menar jag i aktioner som är relevanta för fotbollen. I gymmet, om man tar det som ett exempel, finns det många olika metoder man kan använda för att utveckla vissa kapaciteter och alltid i relation till fotbollen. Även i fotbollsträningen kan man nyttja smålagsspel till exempel och eller ändra andra speldimensioner för att optimera träningen. 

Ado Sadzak, Sportchef för VSK Fotboll kommenterar:
– Det känns riktigt bra att Jesper har kommit till VSK. Han är inte bara kompetent, han är också väldigt passionerad inför uppdraget. Det är otroligt roligt för föreningen och tränarteamet. 

Ida Björnström