Klart: Gustav Rydberg skriver på för VSK Fotboll

Gustav Rydberg

Den 18-åriga talangen är officiellt klar för VSK Fotboll – mittfältaren har skrivit på ett 2,5-årskontrakt som sträcker sig över säsongen 2022.

Den offensivt skicklige centrala mittfältaren har bland annat tillhört IFK Norrköping och AIK Fotbolls akademiverksamhet tidigare i sin karriär, under hans tid i AIK gjorde han även ett par A-lagsmatcher inför säsongen 2019. Närmast kommer 18-åringen från spel i Division 1 Norra där han representerat Nyköping BIS – nu har Norrköpingssonen valt att ta nästa steg i sin karriär i det grönvita matchstället.

–  Det känns jättebra att vara klar för VSK Fotboll! Härligt att komma till en etablerad klubb i Superettan med bra följe från supporterhåll, vilket är ganska nytt för mig på seniornivå. Väldigt kul att komma hit och få möjligheten att bidra med mina kvalitéer till laget, säger Gustav.

Som fotbollsspelare beskriver 18-åringen sig själv som en offensiv teknisk spelare som även gillar att gå in i dueller och vinna boll.

–  På det centrala mittfältet med en lite offensivare utgångsposition får jag ut mest av mina spetskompetenser. Jag är som bäst i det offensiva spelet där jag får ha bollen vid fötterna, göra min gubbe eller hitta luckor i motståndarnas försvar, men jag räds inte att gå in hårt i duellspelet och vinna boll, förklarar Gustav.

Gustav Rydberg beskriver sin form just nu som bra och att han är redo att bidra till laget omgående.

–  Jag kommer in i laget med en god form, personligen gick det väldigt bra för mig när jag fick speltid i Nyköping. Nu är mina ambitioner att komma in i VSK och bidra med mina egenskaper och kvalitéer, förhoppningen är att bidra med en hel del poäng offensivt, avslutar han.

VSK Fotbolls sportchef Robin Blommé om värvningen:
– Gustav har en väldigt fin touch på bollen och är en skicklig passningsspelare. Dessutom genomför han många löpmeter och är jobbig för motståndarna. Jag fastnade för honom första gången jag såg honom och det ska bli mycket spännande att följa honom framgent.

Gustav Rydberg kommer bära nummer 27 och gör sitt första träningspass med laget i eftermiddag, torsdag.

VSK Fotboll