Klart: Gustaf Lagerbielke lämnar VSK med omedelbart verkan

När VSK och IF Elfsborg tidigare i sommar kom överens om en övergång av Gustaf Lagerbielke till Boråsklubben var tanken att Gustaf skulle spela i VSK hösten ut innan övergången blev verklighet i praktiken. I kontraktet finns dock en klausul som möjliggör att Elfsborg kan ta över Gustaf innan sommarens transferfönster stänger.

lagerbielke21

Med bara några dagar kvar av fönstret har Elfsborg beslutat att utnyttja klausulen i kontraktet. Det innebär att Gustaf lämnar VSK Fotboll med omedelbar verkan.

Gustaf anslöt till VSK Fotboll inför den här säsongen från Sollentuna FK som en ung talang med stor utvecklingspotential och jagad av ett flertal klubbar. Hans förmåga och potential blev snabbt tydlig när Gustaf kastades in i hetluften direkt under Svenska cupens matcher på grund av skador i laget.

Det blev inte mycket till introduktion eller inskolning till lagets spelsätt men Gustaf visade direkt att han var vuxen uppgiften, med ett spel som andades lugn, klokskap och trygghet.

Det inofficiella snacket i klubben har sedan Gustaf anslöt varit att han är en talang utöver det vanliga och att hans framtid som fotbollsspelare ligger utstakad.

Föga förvånande har ett flertal klubbar hört av sig till VSK om Gustafs framtida tjänster. Det blev Elfsborg som till slut värvade Gustaf och som nu väljer att utnyttja den option som finns i kontraktet som innebär en sommarövergång istället för i vinter som ursprungligen tänkt.  

Från VSK Fotbolls håll återstår bara att tacka Gustaf för tiden i Grönvitt och för att han kämpat väl för klubbens färger. Vi önskar Gustaf all lycka till på framtida fotbollsäventyr.