Klart: Emil Skogh förlänger sitt kontrakt

För några dagar sedan träffades företrädare för VSK Fotboll och Emil Skogh för att diskutera framtiden. Resultatet av mötet blev ett nytt tvåårskontrakt för Emil som är väldigt nöjd med hur förhandlingarna gick. 

– Redan i början av den här säsongen när jag reflekterade över mitt utgående kontrakt kändes det som att jag ville förlänga med VSK, säger Emil. 

– Jag trivs väldigt bra i klubben och i Västerås. Det är bra killar i laget och tränarteamet är också vassa. Det känns som att jag kan utvecklas ytterligare som fotbollsspelare om jag stannar i klubben. Jag blev glad när VSK hörde av sig och ville förlänga, konstaterar vänsterkantsspelaren.

Nu närmar vi oss avslutningen på den här säsongen, vad skulle du vilja säga om din egen och lagets insatser så här långt i år?

– För egen del tycker jag att det gått bra. Jag tycker jag startade starkt i år och fick till mitt spel, det gav också mål och målgivande passningar, vilket så klart är min huvuduppgift som offensiv spelare. Sen har laget sviktat till och från under säsongen och det påverkar så klart hur jag själv lyckas prestera, säger Emil, och tillägger:

– Visst är det så att vi avslutar säsongen bra nu. Men jag tycker inte vi som lag ska vara nöjda med året, vi kan bättre än så här. Jag tycker vi ska vara högre upp med de spelare vi har i truppen. 

Vad gick fel då?

Vi får väl göra en ordentlig analys efter säsongen men det är ju bara att konstatera att vi kom fel in i serien. Vi lyckades inte få till det spel vi hade på försäsongen och efter några omgångar när vi inte fick till det började det sätta sig på det mentala, summerar Emil det hela. 

Avslutningsvis, vad ska vi göra nästa säsong för att den ska bli bättre?

– I min värld ska vi dominera matcherna mycket mer än vad vi har gjort, som vi gjort nu på slutet (matchen mot ÖIS undantagen). Vi har systemet, vi har spelarna och alla förutsättningar för att det ska gå att göra över en hel säsong. Det är så små marginaler i Superettan. Vår mentalitet ska inte vara att vi ska överleva, vi ska jobba för att dominera matcherna, avslutar Emil. 

VSK Fotboll önskar Emil lycka till i den grönvita tröjan de kommande två säsongerna.